Daarom is vakantie zo belangrijk

Of je nou gaat raften en diepzeeduiken in Azië of een weekje geniet van zon, zee en strand aan de Zeeuwse kust maakt niet uit, zolang je maar op vakantie gáát. Dit is waarom.

Je geeft je brein rust 
Om optimaal te kunnen presteren op je werk is het belangrijk dat je regelmatig een break neemt. Wanneer je even niets moet – geen deadlines, geen vergaderingen, geen to do-lijstjes – kun je je hoofd leegmaken en volledig tot rust komen. 
 
Je komt tot nieuwe inzichten 
Op vakantie kom je vaak tot waardevolle nieuwe inzichten. Doordat je uit je routine stapt en volop wordt blootgesteld aan nieuwe prikkels - van de geuren op de markt tot de kleuren op je bord - stimuleer je je brein om andere verbindingen te maken. Eenmaal terug op het werk schud je die creatieve oplossingen zo uit je mouw. 
 
Je verlaagt je stressniveau 
Lopen over het strand, struinen door de bossen of slenteren door gezellige straatjes: tijdens je vakantie spendeer je veel tijd in de buitenlucht. Hierdoor maakt jouw lichaam meer endorfine aan en gaat je stressniveau omlaag.   
 
Je krijgt meer energie 
Dat blokje om in de pauze of wekelijkse lesje in de sportschool vallen in het niet bij de kilometers die je aflegt tijdens je vakantie. Bij thuiskomst voel je je dan ook fit en energiek, en kun je weer bergen werk verzetten. 
 
Je verlegt je grenzen 
Van zwemmen tussen de haaien tot bungeejumpen: wanneer je op reis bent, zoek je de grenzen op en ga je voor avontuur. Hierdoor krijgt je zelfvertrouwen een boost en trigger je jezelf om vaker uit je comfortzone te stappen. Of dat nu om het oppakken van nieuwe werkzaamheden gaat of een volgende carrièrestap.  
goed verhaal moet je zien volgens mij