Daar sta je dan met een groep van 28 pubers…

Jezelf blijven vernieuwen? Check dan de talent development-programma’s van Maandag®. Dat zijn leerzame cursussen voor professionals die werkzaam zijn in het onderwijs, in de zorg of bij de overheid. Eefje Schilders - Talent Manager bij Maandag® - ontwikkelt ze samen met haar team.

“Daar sta je dan,” zegt Eefje met een lach in haar stem, “ben je nog maar net klaar met je opleiding en je krijgt een groep van 28 pubers voor je neus. Dat is toch echt iets anders dan je op school hebt geleerd. Beginnende docenten hebben daar vaak moeite mee. Net als met de pauzes in de lerarenkamer, waar ze soms lastig hun draai weten te vinden. Met een paar praktische inzichten leren we ze in Maandag® Startklaar, één van de talent development-programma’s van Maandag®, hoe ze zichzelf op een leuke manier professioneel kunnen neerzetten.”

Wij merken dat onze professionals behoefte hebben aan interactieve cursussen.

Breng je kennis in de praktijk
Schilders werkt sinds twee jaar aan de ontwikkeling van de cursussen en inspiratiesessies van Maandag®. Die zijn verdeeld over meerdere aandachtsgebieden: zoals de genoemde Maandag® Startklaar, updates over nieuwe wet- en regelgeving (Maandag® Actueel) en interactieve workshops (Maandag® College). Dit laatste is twee maanden geleden van start gegaan.

Schilders: “Wij merken dat onze professionals behoefte hebben aan interactieve cursussen, waarin ze ook genoeg tijd overhouden om elkaar te spreken en om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Zodoende maken we onze cursussen open, actief en heel praktisch. Wat je leert, moet je meteen in de praktijk kunnen brengen.”

Leer uit de Escape Room ontsnappen
De Maandag® Colleges gaan volgens Eefje Schilders als een speer. Ze wijdt dit succes aan de duidelijke manier waarop de workshops zijn opgezet: maximaal één dag, in één vast thema en met één docent of spreker. “Daarnaast proberen we altijd iets verrassends te doen. Zo hebben we voor de mensen die via Maandag® in de publieke sector werken de workshop ‘Escaperoom Omgevingswet’ geïntroduceerd. Dat gaat over veranderende wet- en regelgeving in de bouw,” vertelt Schilders. “Je komt alleen uit de Escaperoom, als je de theorie uit de workshop onder de knie hebt. Met de goede antwoorden kraak je de code van de deur.”

‘Politieke sensitiviteit’
Naast de workshops ‘Omgaan met agressie’, ‘Regels en procedures binnen de overheid’ en ‘De Lerarenkamer’ is recent de nieuwste workshop voor Maandag® College opgezet: ‘Politieke sensitiviteit’. In deze workshop leren beleidsmedewerkers bijvoorbeeld hoe ze kunnen netwerken in de politiek. “En wie je waarvoor moet hebben, om je punt te maken. Dat is de politieke hiërarchie doorgronden”, weet Schilders.

07-24 eefje profielfoto nieuwEefje Schilders - Talent Manager bij Maandag®

Bekijk de pagina’s voor meer informatie over Maandag® StartkaarMaandag® College en Maandag® Actueel.

in het nieuws vertel ...