Check de laatste ontwikkelingen in sollicitatieland

Check de laatste ontwikkelingen in sollicitatieland
De arbeidsmarkt is continu in beweging. Wat een jaar geleden nog perfect werkte als je op zoek was naar een baan, kan inmiddels hopeloos achterhaald zijn. En de plank misslaan is natuurlijk het laatste wat je wilt. Daarom de laatste ontwikkelingen in sollicitatieland op een rij.
Aan de vlog 
Organisaties willen graag weten wie de persoon achter een sollicitatie is. Een introductiepitch of video-cv is daarom steeds meer in trek. Zet je gêne dus opzij en kruip voor de camera. Net als bij een motivatiebrief is langer niet altijd beter. Houd het dus kort en bondig.  
 
Swipen en appen 
De smartphone neemt een belangrijke plek in binnen het sollicitatieproces. Niet alleen worden cv’s en motivatiebrieven steeds vaker mobiel bekeken, ook de communicatie met recruiters verloopt regelmatig via whatsapp. Maak je documenten daarom smartphone-proof (sla alles op als pdf!) en kies voor een profielfoto met een professionele uitstraling op whatsapp.  
 
Hallo webcam 
Solliciteren via Skype is helemaal van nu. Vooral bij innovatieve (internationale) organisaties is het eerder regel dan uitzondering. Om van het scherm af te kunnen spatten, is een goede voorbereiding essentieel. Zorg voor een rustige achtergrond, test de microfoon en controleer of je gezicht goed zichtbaar is.  
 
Gevonden! 
De tijd van jezelf urenlang door allerlei vacaturesites heen worstelen is voorbij, want vacatures komen steeds vaker jouw kant op. Dat klinkt heel comfortabel, maar dat betekent wel dat jij online vindbaar én aantrekkelijk moet zijn. Lees hier hoe je online goed uit de verf komt.
 
Iene miene mutte  
De banen liggen voor het oprapen en dat betekent dat je als sollicitant best kieskeurig mag zijn. Past de bedrijfscultuur wel bij jou? Wat zijn de opleidingsmogelijkheden? Verdiep je in je potentiële werkgever en teken pas als er sprake is van een duidelijke match.