Blut? Zo zing je het uit tot je volgende salaris

Blut? Zo zing je het uit tot je volgende salaris
De feestdagen zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar het gat dat je daarna in je budget hebt wat minder. Met deze tips red je het tot je volgende loon.
Smeer je eigen bammetjes
Het is heel makkelijk om een broodje gezond te scoren in de kantine of een croissantje te kopen bij de kiosk, maar al die kleine uitgaven lopen behoorlijk op. Geen tijd om in de ochtend je brood te smeren? Doe het dan de avond van tevoren of neem een kliekje mee.
 
Pak de fiets. Ja ook als het regent
Is de afstand naar je werk ook goed te doen op de fiets? Ga dan niet met de auto of trein en spring op de fiets. Scheelt weer reiskosten. Ook als je die vergoed krijgt, want vaak moet je ze voorschieten. Bijkomend voordeel: je hebt gelijk je dagelijkse dosis beweging gehad.
 
Breng impulsaankopen terug
Iedereen koopt weleens iets waarvan je achteraf denkt: had ik dat nou echt nodig? Heb jij nog een gek glitterbloesje in je kast hangen met het kaartje eraan of een sporthorloge dat nog strak in de verpakking zit? Breng het terug zodat je kunt ‘cashen’.
 
Ga op zoek naar cadeaubonnen
Een VVV-bon uit je kerstpakket of een Pluim die je met je verjaardag  hebt gekregen: je hebt vast nog ergens een cadeaubon liggen die nu verdomd goed van pas komt. Voor een praktische aankoop of om toch even te kunnen toegeven aan je shopdrang.
 
Gooi je ‘oude meuk’ op Marktplaats
Zet alles wat je niet meer gebruikt maar nog prima een ronde meekan op Marktplaats. Er is vast iemand die heel blij wordt van het eerste fietsje van je dochter of die salontafel die staat te verstoffen in de schuur. Met een beetje mazzel ben je alles zo kwijt.