7 kleine gewoontes die je werkgeluk vergroten

7 kleine gewoontes die je werkgeluk vergroten
De één gaat fluitend naar zijn werk terwijl de ander op zondag zit te balen omdat het weekend bijna voorbij is. Natuurlijk heeft het voor een deel te maken met de baan die je hebt, maar zelf heb je er ook behoorlijk wat invloed op. Met deze 7 gewoontes wordt jouw maandag (weer) een feestje.
Zoek uitdaging in je werk 
Je werk met twee vingers in je neus doen lijkt fijn, maar als je helemaal geen uitdaging ervaart, wordt het al snel saai. Kijk of je iets kunt bijdragen aan dat ene complexe project of spring in het diepe en pak compleet nieuwe werkzaamheden op.   
 
Stel je collegiaal op 
Koffie halen, een complimentje geven, werkzaamheden overnemen: wanneer jij je collegiaal opstelt, heeft dat een positief effect op de sfeer én jouw humeur. Wie aardig is voor een ander ervaart namelijk meer geluk. 
 
Pauzeer regelmatig 
Van eindeloos doorjakkeren, wordt niemand blij. Las regelmatig een pauze in; óók wanneer het razenddruk is. Even bijkletsen met je collega’s of een frisse neus halen en je kunt er weer tegenaan.  
 
Stel positieve doelen 
De doelen die jij voor jezelf formuleert, moeten je energie geven. Focus op wat je wilt bereiken (een mooie presentatie geven) en niet op wat je wilt voorkomen (presentatie niet verknallen). Leg daarbij de lat niet té hoog. Je doelen telkens niet behalen, geeft weinig voldoening. 
 
Vier successen 
Heb je een fijn gesprek gehad met een cliënt? Is je presentatie goed gegaan? Heb je mooie reacties ontvangen op een presentatie? Vier het! Door stil te staan bij kleine en grote successen zorg je voor positieve energie en verbinding op de werkvloer.   
 
Voer tradities in 
Hoe meer jij je verbonden voelt met je collega’s, hoe meer werkplezier je ervaart. Tradities zijn dé manier om daarvoor te zorgen. Doop de woensdag om tot ‘tostidag’, drink elke vrijdag een borrel om de week af te sluiten en haal de ballonnen uit de kast op verjaardagen.  
 
Richt je op je eigen prestaties 
Vergelijk jezelf niet met je collega’s en richt je op jezelf. Zo houd je een hoop energie over om je eigen talenten verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf en je werk te halen.