6 carrièrevalkuilen waar je niet in hoeft te trappen

6 carrièrevalkuilen waar je niet in hoeft te trappen
Wil jij een baan die je energie geeft? Vind je het belangrijk dat jouw inzet ertoe doet op de werkvloer? Met deze 6 valkuilen in je achterhoofd blijft werken een feest.
1. Je blindstaren op geld 
Eerlijk is eerlijk: de rekeningen moeten betaald worden. En ja, als het even kan wil je ook genoeg geld overhouden om leuke dingen te doen. Toch zou de hoogte van je salaris niet doorslaggevend moeten zijn of jij wel of niet ergens werkt. Want je kunt nog zoveel verdienen: als je niet op je plek zit, voel je je allesbehalve rijk.  
 
2. Denken dat het te laat is voor een switch 
Vind je het zonde om een nieuwe richting in te slaan? Bijvoorbeeld omdat er veel tijd en geld in je opleiding heeft gezeten of omdat je al carrière hebt gemaakt in een bepaald vakgebied? Bedenk dan eens dat het pas echt zonde is om nog jarenlang werk te doen waar jij niet gelukkig van wordt.  
 
3. Jezelf voor de gek houden 
Een slechte nacht, lage weerstand, privéproblemen: er kunnen tal van redenen zijn waarom jij niet staat te trappelen om naar je werk te gaan. Maar als je eigenlijk nooit zin hebt, is het tijd om eerlijk naar jezelf te zijn. Vind je je werk nog wel uitdagend of is het tijd om verder te kijken? 
 
4. Je laten leiden door anderen 
Natuurlijk is een mooie functie bekleden iets om trots op te zijn, maar als je het alleen doet voor anderen ben je niet slim bezig. Je werkt om je talenten te ontplooien, nieuwe dingen te leren, inspirerende mensen te ontmoeten en het verschil te maken. Niet om mensen in je omgeving tevreden te stellen. 
 
5. Niet uit je comfortzone durven stappen 
Hobbel jij al jaren van de ene naar de andere ‘veilige’ baan? Dan ben je niet de enige. Veel mensen kiezen voor het vertrouwde, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Het gevaar is alleen dat je jezelf onvoldoende uitdaagt en dat komt je werkplezier zeker niet ten goede. 
 
6. Liever lui dan moe zijn 
Ga jij ervanuit dat die droombaan vanzelf op je pad komt? Dan moeten we je toch teleurstellen. Natuurlijk, alles kan, maar de kans op die te gekke baan is een stuk groter als je er ook daadwerkelijk iets voor dóet. Dat kost tijd, energie en doorzettingsvermogen, maar levert je ook een hoop (werkplezier) op!