5 manieren om jezelf op de voorgrond te plaatsen

5 manieren om jezelf op de voorgrond te plaatsen
Vind je het belangrijk dat je waardering en erkenning krijgt voor je werk? Wil je doorgroeien binnen de organisatie? Dan is het van belang dat jouw kwaliteiten en inzet gezien worden. Met deze tips plaats jij jezelf moeiteloos op de voorgrond.
Plan een-op-een gesprekken in met je manager 
Zorg ervoor dat jouw baas weet waar je mee bezig bent en plan regelmatig een-op-een-gesprekken in. Hierin kun je jouw werkzaamheden en prestaties bespreken. Een (wekelijkse) update via de mail kan natuurlijk ook.  
 
Vraag om feedback 
Stel je kwetsbaar op en vraag proactief om feedback. Op deze manier krijg je verbeterpunten aangereikt, waardoor je (nog) meer uit jezelf kunt halen. Bovendien laat je zien dat je leergierig en gedreven bent.  
 
Versterk het team 
Wanneer jij een toegevoegde waarde bent voor het team, kunnen je collega’s (en leidinggevende) niet om jou heen. Neem taken over als iemand omhoog zit, denk mee over een complex vraagstuk en geef opbouwende kritiek.  
 
Pak je moment tijdens werkoverleggen 
Een werkoverleg is het ideale moment om jezelf op een natuurlijke manier te profileren. Vertel niet alleen over je werkzaamheden en prestaties, maar laat ook je kennis en expertise naar voren komen.  
 
Laat jezelf van je beste kant zien 
Iemand die altijd in is voor een geintje, (bijna) nooit met het verkeerde been uit bed stapt en interesse toont in anderen, valt geheid op. Laat jezelf op het werk dus van je beste kant zien en zorg dat je het stralende middelpunt wordt.