4 extreem goede redenen waarom je een aanbod voor een baan zou moeten afslaan

4 extreem goede redenen waarom je een aanbod voor een baan zou moeten afslaan
Ook al heb je een geweldig aanbod voor een nieuwe baan - salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden– toch zegt je gevoel: ‘Ik weet het niet helemaal’. Kun je dan weigeren? Bij twijfel nooit inhalen, want je gevoel laat je nooit in de steek. 4 argumenten die houvast geven om het aanbod af te slaan.

 

1. Tijdens de sollicitatieprocedure verandert de functieomschrijving

Op het moment dat je solliciteerde was het voor jou helemaal duidelijk hoe de baan eruit zou gaan zien. Niettemin blijken de taken uit de functieomschrijving, waarop je je had verheugd, te zijn veranderd.

2. Antwoorden blijven vaag

Op elke vraag die je stelt, hoor je een duidelijke reactie te krijgen (en domme vragen bestaan niet). Gebeurt dat onvoldoende, dan ontstaat er een troebel beeld van de baan die je wilt gaan uitoefenen. Je kunt pas aan de verwachtingen voldoen, als jouw taken en doelen glashelder zijn. 

3. De sfeer voelt niet goed

Natuurlijk, je kunt als een blok zijn gevallen voor de functie, op je lijf geschreven, maar als de sfeer op je aanstaande werkplek niet goed voelt, wordt het nooit jouw ding.

4. Je wilt weten welke stappen je kunt maken in de toekomst

Onvoldoende groeimogelijkheden zijn een absolute no go. Je wilt duidelijk zicht hebben op hoe je jezelf kunt blijven verbeteren en ontwikkelen. Mocht dat niet duidelijk worden gemaakt, prima, maar dan is het aannemen van de functie het heroverwegen waard.