10 voordelen van gezonde stress

10 voordelen van gezonde stress
Stress ongezond? Dat valt wel mee. Je hebt juist een bepaalde mate van stress nodig om goed te functioneren. Weet je nog hoe je je voelde tijdens je eerste sollicitatiegesprek? Precies: je was super alert. Gezonde stress heeft nog meer voordelen. Welke dat zijn lees je hier!
Je staat er nooit alleen voor 
Ook al heb je het druk, die extra opdracht met gierende deadline pak je erbij. Omdat je weet dat je het vertrouwen geniet van je team en je leidinggevende. Mocht je het echt niet redden dan kun je daarop terugvallen, want je staat er nooit alleen voor.  
 
On top of things 
Je hebt het gevoel dat je on top of things bent. Met andere woorden, je holt niet achter de feiten aan, maar hebt overzicht en weet wanneer wat af moet zijn. In duidelijke stappen streep je dingen af die gedaan moeten worden. Check. Done. Volgende. 
 
Pauzes zijn ontspanning 
Pauzes inlassen zijn cruciaal voor je. Tijd voor de lunch met collega’s maak je daarom altijd. Net als een luchtje scheppen of een andere vorm van ontspanning op een drukke werkdag. Je weet dat het geen zin heeft om door te denderen. Uiteindelijk komt er veel meer uit je vingers door af en toe een pauze in te lassen.   
 
In voor een grap 
Klagen? Liever heb je het over dingen waar je energie van krijgt. Het leven is kort genoeg. Mopperen brengt je niet verder. Lachen daarentegen wel. Ondanks de drukte, ben je altijd in voor een grap. Lachen is gezond; letterlijk. Het ontspant. 
 
Met goede collega’s kun je bergen verzetten 
Er is teamspirit. En dan kan het nog zo druk zijn, samen met je collega’s kun je bergen verzetten. Iedereen pakt zijn of haar verantwoordelijkheid op en als iemand er even doorheen zit, worden zijn haar of taken soepel overgenomen.  
 
De tijd vliegt 
Is het al zo laat? Je dagen vliegen om. Je hebt het naar je zin. Dan wil je domweg alles wel aanpakken. Om je heen vonkt en knettert het van de positieve energie. Jouw werkdagen voelen als mogen en niet als moeten. 
 
Kom maar op 
Als een kameleon pas je je aan. Hierdoor ben je opgewassen tegen veranderende situaties. Problemen zijn uitdagingen met een oplossing. Werkt die printer niet? Oké, dan weet je wel een ander te staan. Komt er iets te laat, geen ramp. Tegenvallers op een dag zie je als momenten waarop jij je creativiteit kunt aanspreken. Uiteindelijk komt het altijd op z’n pootjes terecht.  
 
In de benen 
Na het werken nog even sporten? Met je vrienden op pad? Waarom niet? Je weet dat je daardoor ontspant en oplaadt. Een volle agenda kun je beter aan als je je hoofd hebt leeggemaakt met een potje hockey, een avondje spinnen of dat etentje met een goede vriendin.   
 
Als een roosje 
Een goede nachtrust is ongelooflijk belangrijk, dat weet je. Daarom bereid jij je voor op de volgende werkdag en sluit je de dag af voordat je in bed stapt. Geen mailtjes meer, geen apps en de telefoon blijft buiten de slaapkamer. Zo slaap je als een roosje en sta je gezond weer op. 
 
Zin om aan de slag te gaan 
Je werkt voor jezelf en niet voor een ander. Dat maakt dat je overtuigd bent van wat je doet en elke dag met zin aan de slag gaat. Baaldagen? Natuurlijk heb jij die ook. Wie niet. Je blijft er alleen niet in hangen, morgen weer een dag.