Senior Webredacteur 36 uur

Over de functie

We zijn op zoek naar een Senior Webredacteur die in staat is complexe en juridische informatie begrijpelijk en helder te verwoorden. Ook zoeken we iemand die goed uit de voeten kan met storytelling en middels content de autoriteit en betrouwbaarheid van de organisatie op kaart kan zetten. De webredacteur: - schrijft en herziet content in Klare Taal en binnen de kaders; - vergaart, selecteert en verwerkt informatie tot aansprekende online verhalen; - zorgt voor de afstemming van de inhoud en vorm van content met alle contenteigenaren binnen de organisatie; - voert overleg met de overige leden van het team over de contentproductie; - pakt schrijftaken op aan de hand van de Kanban-methode.


De webredactie valt onder het team Contentmanagement dat de in- en externe websites beheert. In totaal werken hier ruim 20 personen, die hiërarchisch worden aangestuurd door het hoofd van het team. Het team is volop in ontwikkeling en werkt aan het op een hoger plan brengen van online dienstverlening voor zowel bezoeker als de organisatie. Je komt te werken in een multidisciplinaire team dat bestaat uit de webmanager en de content coördinator, een aantal webredacteuren en webmasters, een SEO-specialist, een webanalist en een scrummaster. Het team werkt nauw samen met het development team en de subdomeinen technisch onderhoudt en door ontwikkelt. Daarnaast bestaat Team Contentmanagement uit adviseurs en webmasters die zich richten op de interne kennissystemen en intranet.


Functie eisen

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding in de richting communicatie, journalistiek of taalkunde en je hebt ten minste 5 jaar ervaring in een soortgelijke rol;
 • Je bent gewend te werken in een complexe omgeving, ervaring bij de overheid is een pre;
 • Je hebt veel online schrijfervaring en interesse om storytelling in te zetten;
 • Affiniteit met juridisch georiënteerde onderwerpen; weet wat er leeft binnen de Rechtspraak en haar omgeving;
 • Heldere pen en zeer zorgvuldig met teksten;
 • Aantoonbare ervaring met het toegankelijk maken van inhoudelijk complexe onderwerpen;
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contentcreatie en –strategie, waaronder Webrichtlijnen, SEO en data analyse.

Over het bedrijf

Detacheren betekent voor onze professionals dat zij zekerheid en afwisseling kunnen combineren. Ze profiteren van de voordelen van een vast contract bij Maandag®, maar werken voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het grote voordeel hiervan is dat je als professional sneller groeit omdat je in verschillende keukens kijkt. Daarnaast krijg je bij Maandag® volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. En bij Maandag® werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking. Ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s bij Maandag®.


Bij Maandag® vinden we de ontwikkeling en groei van onze professionals ontzettend belangrijk. Daarom begeleiden we hen graag bij het optimaal vormgeven van hun loopbaan. Wat is je droombaan, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je nog leren? We bespreken het graag en stellen een plan op om daar te komen waar jij wilt zijn. We hebben verschillende mogelijkheden om professionals verder te begeleiden.


Kennismakingsgesprekken op kantoor doen we momenteel niet vanwege het #Covid19 Virus. Dat betekent dat we gebruik maken van de middelen die we wel hebben, whatsapp beeldbellen is een mooi voorbeeld hiervan. Waar je normaal niet de tijd hebt om elders te solliciteren is dit de uitgeleen kans, gewoon vanuit je thuissituatie!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Mandy Killaars

Mandy Killaars

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs