Senior Communicatieadviseur

Over de functie

Voor een opdrachtgever zijn wij op zoek naar een ervaren senior communicatieadviseur die werkzaam is binnen de overheid.

Je maakt deel uit van een klein team communicatieadviseurs en werkt nauw samen met bestuursadviseurs, beleidsinhoudelijke collega’s, projectleiders en opgave managers. Ook ben je daarnaast nog woordvoerder van collegeleden. Je bent dus breed inzetbaar.

In jouw rol als senior communicatieadviseur ben jij samen met je collega's verantwoordelijk voor de positionering, advisering en ondersteuning voor projectleideres en opgavemanagers. Je bent voor collega’s de eerste ingang bij communicatievragen (contactpersoon), je ondersteunt collega’s om communicatief vaardiger te worden (coach) en je denkt/helpt mee bij het ontwikkelen van bepaalde communicatieproducten en -middelen (coproducent). In nauwe samenwerking met collega’s pak je de volgende taken op:

 1. Advisering over en ondersteuning op politiek gevoelige projecten en onderwerpen, in overleg met beleidsinhoudelijke collega’s
 2. Advisering over en ondersteuning op prioriteiten uit de bestuursprofielen van collegeleden en het collegeprogramma, in overleg met beleidsinhoudelijke collega’s van de vakafdelingen
 3. Voorbereiding en begeleiding van collegeleden bij mediaoptredens, representatieve optredens, informatie/bewonersavonden en optredens in de raad: het schrijven van briefings, columns, voorwoorden en speeches
 4. Woordvoering namens collegeleden of het college als geheel
 5. Meehelpen vormgeven en bewaken van de (strategische) communicatie en uitingen


Functie eisen

 • Recente werkervaring in een soortgelijke rol binnen een gemeente
 • Afgeronde HBO/WO opleiding in een soortgelijke rol
 • Ervaring met het schrijven van persberichten
 • Ervaring met stakeholdersanalyses

Over het bedrijf

Detacheren betekent voor onze professionals dat zij zekerheid en afwisseling kunnen combineren. Ze profiteren van de voordelen van een vast contract bij Maandag®, maar werken voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het grote voordeel hiervan is dat je als professional sneller groeit omdat je in verschillende keukens kijkt. Daarnaast krijg je bij Maandag® volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. En bij Maandag® werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking. Ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s bij Maandag®.

Bij Maandag® vinden we de ontwikkeling en groei van onze professionals ontzettend belangrijk. Daarom begeleiden we hen graag bij het optimaal vormgeven van hun loopbaan. Wat is je droombaan, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je nog leren? We bespreken het graag en stellen een plan op om daar te komen waar jij wilt zijn. We hebben verschillende mogelijkheden om professionals verder te begeleiden.

Ik kom graag met je in contact via: 0630245905 of mailen naar Verenice.deJager@maandag.nl. Daarnaast kan je ook solliciteren via de daarvoor bestemde knop!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Verenice de Jager

Verenice de Jager

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs