Senior Communicatieadviseur

Mandy Killaars
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Mandy Killaars
APR 30
Noord-Holland Tijdelijk HBO
30.05.2020 101867884
Solliciteren

Over de functie

Voor een gemeentelijke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een senior communicatieadviseur met lef en humor. In deze veelzijdige rol ben je primair verantwoordelijk voor het adviseren van twee wethouders. Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies aan de bestuurders voor zowel nieuw als bestaand beleid. Dit doe je op strategische niveau waarbij je proactief en ondernemend te werk gaat. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en bestuurlijke woordvoering over complexe vraagstukken gaat je makkelijk af. Ook weet je om te gaan met weerstand en beschik je over een goed ontwikkelde antenne voor wat van belang is voor jouw wethouders in het bijzonder en het college in het algemeen. Als sparringpartner van de bestuurders kijk je over de grenzen heen van de verschillende portefeuilles. Voor de portefeuille van je bestuurders regisseer je de strategische communicatie en werk je samen met de junior en medior communicatieadviseurs op (complexe) communicatieve vraagstukken. Je vertaalt maatschappelijke en politieke ontwikkelingen naar bestuurlijke relevantie en formuleert naar aanleiding daarvan het communicatieadvies (van buiten naar binnen). Je werkt vanuit het centrale team Communicatie.


Verder ben jij als Senior Communicatieadviseur het eerste aanspreekpunt voor persvragen, doe je de woordvoering en begeleid je de bestuurder in de perscontacten. Je bereidt de publieke optredens voor van de bestuurder en draagt bij aan het monitoren van ontwikkelingen binnen de samenleving en duidt deze aan. Je draait mee in het lokale perspiket en in de (regionale) taakorganisatie Communicatie ten tijde van een crisis of ramp.


Specifieke taken en verantwoordelijkheden

Adviseren van twee bestuurders over de communicatie in hun portefeuille, perscontacten en openbare optredens;

Woordvoering;

Regie op communicatieadvies en uitvoering.


  • Duur 3 maanden, Optie tot verlenging 2 maal 2 maand(en)
  • Uren per week 32
  • Start z.s.m.


Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van communicatie;
  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als communicatieadviseur binnen het publiek domein;
  • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als woordvoerder binnen het publiek domein;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met het schrijven / redigeren van (complexe) teksten: persberichten, speeches;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met het adviseren van bestuurders bij perscontacten.

Over het bedrijf

Wat biedt Maandag® jou?


Wij bieden een goed salaris volgens de des betreffende CAO. Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer en een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden. Ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden zijn niet uitgesloten. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden. Tevens bestaat de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een vast dienstverband.


Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Ik kom graag met je in contact via: 0683088347 of mailen naar Mandy.Killaars@maandag.nl. Daarnaast kan je ook solliciteren via de daarvoor bestemde knop!


Kennismakingsgesprekken op kantoor doen we momenteel niet vanwege het #Covid19 Virus. Dat betekent dat we gebruik maken van de middelen die we wel hebben, whatsapp beeldbellen is een mooi voorbeeld hiervan. Waar je normaal niet de tijd hebt om elders te solliciteren is dit de uitgeleen kans, gewoon vanuit je thuissituatie!Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Mandy Killaars
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Mandy Killaars