Senior Communicatieadviseur 24-32 uur

Over de functie

Deze gemeentelijke organasatie wilt de straten en bruggen vernieuwen. Dit gebeurt vanuit één programma. Om het gebied veilig en bereikbaar te houden vervangen we alle vaste bruggen op het traject. Aan het monumentale uiterlijk van de bruggen verandert niets. De straten veranderen wel. Auto, tram, fietsers en voetgangers zitten elkaar nu vaak in de weg. In overleg met de omgeving maken we plannen om voetgangers, fietsers en de tram meer ruimte te geven. De auto levert ruimte in. Doel is het verbeteren van de verkeersveiligheid, kwaliteit van de openbare ruimte en doorstroming van het openbaar vervoer.

Dit is een omvangrijk programma met een groot (bestuurlijk) afbreukrisico. Verlies van draagvlak bij stakeholders is toprisico. Goede communicatie is daarom essentieel. Binnen het programma lopen er verschillende projecten. De senior communicatieadviseur werkt aan de drie projecten binnen het programma: 

De 3 projecten werken in nauwe samenwerking met project bruggen in dit gebied. Er wordt verwacht dat de senior integraal in het programma de 3 projecten vormgeeft. Het komende jaar staat volop in het teken van (grotendeels digitale) participatie over de nieuwe inrichting van de straten.    

 

De organisatie heeft de ambitie een voortrekkersrol te spelen bij de ontwikkeling van deelmobiliteit, gezien de gewenste mobiliteitstransitie van bezit naar gebruik in de stad. Het programma deelmobiliteit is recent gestart en levert een bijdrage aan doelstellingen op het gebied van de ruimte, bereikbaarheid, luchtkwaliteit, duurzaamheid en het tegengaan van mobiliteits-armoede (toegankelijke, betaalbare mobiliteit). De doelen van het programma zijn meer, beter en slimmer deelmobiliteit (aanbod en gebruik) te realiseren. Dat bereiken we door ons te richten op meer samenhang op het gebied van deelmobiliteit en te zorgen voor een versnelling in het realiseren van de verschillende vormen van deelmobiliteit.

Binnen het programma wordt de opgave langs vier sporen opgepakt te weten faciliteren, communiceren, stimuleren en reguleren. Het spoor communicatie is in de opdrachtformulering van het programma als volgt omschreven:

1. Communiceren: maakt de voordelen en mogelijkheden van deelmobiliteit duidelijk.

2. Inrichten (en verder verbeteren) van een heldere informatie op de website met betrekking tot deelmobiliteit.

3. En doorlopend, mogelijk met specifieke campagnes, de mogelijkheden van deelmobiliteit uitdragen,

4. Daarbij specifiek inzetten op gedragsverandering bij levens veranderende gebeurtenissen zoals verhuizing of een andere baan dan wel bij externe ontwikkelingen, zoals werkzaamheden aan bruggen en kademuren etc.

Het programma Deelmobiliteit valt onder de directie Verkeer en Openbare Ruimte en werkt nauw samen met de programma's Autoluw, Smart Mobility (CTO) en andere afdelingen en programma's binnen de organisatie.

Het programma staat in de startblokken. Als communicatieadviseur ben je vanaf het begin betrokken en zorg jij dat de basis op orde is. Als senior communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor het opzetten van de communicatiestrategie - en aanpak. Je adviseert en werkt mee met aan de communicatie-onderdelen van het op te stellen programmaplan en voert dit ook uit of zorgt dat dit uitgevoerd wordt. Je werkt nauw samen met de bij het programma betrokken gedragsdeskundige en ander betrokken partijen. Je kunt snel schakelen tussen verschillende partijen en bewaakt het overzicht.

We zijn op zoek naar een senior communicatieadviseur die zich snel thuis voelt in de dynamische praktijk van een groot openbare ruimte-/ infrastructuurproject, een goed overzicht heeft, snel kan schakelen en zijn/haar formele en informele contacten goed op orde heeft. Binnen de kaders van het overkoepelende OM-/communicatieplan van het programma opstellen van het operationele communicatieplan. Uitvoerende werkzaamheden zoals opstellen en/of redigeren en/of (laten) produceren van teksten en communicatiemiddelen voor omgeving, pers en bestuur opzetten en begeleiden van digitale (participatie)bijeenkomsten. Geeft in de projecten richting en kaders aan de omgevingsmanagers waar communicatie en omgevingsmanagement elkaar raken en werkt intensief samen met de omgevingsmanagers en projectleiders van de projecten.

In algemene zin signaleren van issues die om communicatieve aandacht vragen; leveren van gevraagd en ongevraagd communicatieadvies. Geeft sturing aan junior communicatieadviseur. Nauwe samenwerking met de strategisch omgevingsmanager, strategisch communicatieadviseur van het programma en project Bruggen

Functie eisen

 • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur bij een overheidsinstelling met omgevingscommunicatie (Grootstedelijke projecten, rijk, provincie);
 • Je hebt ruime ervaring met communicatieadvisering en (issue) management op het gebied van complexe en mediagevoelige infrastructurele projecten of thema's;
 • Je hebt ervaring met participatietrajecten, ervaring met digitale vormen is een pré;
 •  Je hebt ervaring met participatietrajecten;
 • Je hebt als senior communicatieadviseur aantoonbare ervaring met een politieke-bestuurlijke omgeving.

Over het bedrijf

Detacheren betekent voor onze professionals dat zij zekerheid en afwisseling kunnen combineren. Ze profiteren van de voordelen van een vast contract bij Maandag®, maar werken voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het grote voordeel hiervan is dat je als professional sneller groeit omdat je in verschillende keukens kijkt. Daarnaast krijg je bij Maandag® volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. En bij Maandag® werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking. Ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s bij Maandag®.


Bij Maandag® vinden we de ontwikkeling en groei van onze professionals ontzettend belangrijk. Daarom begeleiden we hen graag bij het optimaal vormgeven van hun loopbaan. Wat is je droombaan, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je nog leren? We bespreken het graag en stellen een plan op om daar te komen waar jij wilt zijn. We hebben verschillende mogelijkheden om professionals verder te begeleiden.


Ik kom graag met je in contact via: 0683088347 of mailen naar Mandy.Killaars@maandag.nl. Daarnaast kan je ook solliciteren via de daarvoor bestemde knop!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Mandy Killaars

Mandy Killaars

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs