Persvoorlichter

Over de functie

Ben jij een Persvoorlichter met een goed taalgevoel, inhoudelijk betrokken is en rust uitstraalt wanneer de druk oploopt?

Voor onze opdrachtgever in regio Utrecht zijn wij momenteel op zoek naar een Persvoorlichter. Jij gaat onderdeel uitmaken van de afdeling Media en Bestuur en gaat bijdragen aan het realiseren van de ambities en opgaven van de stad! Hoe jij te werk gaat? Een ding is zeker: je bent voortdurend op de hoogte van het laatste nieuws en anticipeert dan ook op interessante ontwikkelingen. Je zoekt de samenwerking op, vooral in de organisatie, en begrijpt dat een flexibele opstelling onontbeerlijk is. Jouw rol als Persvoorlichter is veelzijdig. Zo komen alle vragen en verzoeken omtrent media bij jou binnen en zal je ook de persvragen beantwoorden. Het betreft een uitdagende functie waar crisiscommunicatie een groot deel van uit zal maken. Zo zal je opleidingen volgen om deze rol zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen. Piketdiensten draaien behoort ook tot je functie. Jij zal de pers zowel mondeling als schriftelijk te woord staan. Als persvoorlichter zal jij ook meedenken met de communicatie rondom de diverse beleidsonderwerpen van de bestuurders. Je zal veel samenwerken met de woordvoerder, bestuursadviseur en de assistent van de bestuurders. Het is belangrijk dat jij iemand bent die stressbestendig is, een vlotte babbel heeft en snel kan schakelen.

Functie eisen

Voor de functie Persvoorlichter voldoe jij aan de volgende eisen:

  • Jij beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van journalistiek of communicatie;
  • Jij hebt minimaal twee jaar werkervaring als Persvoorlichter binnen een overheidsinstelling;
  • Jij hebt minimaal twee jaar werkervaring met het schrijven van speeches voor het hoger management/bestuur binnen de grotere overheidsinstanties;
  • Jij weet als Persvoorlichter hoe je om moet gaan met veel verschillende belangen vanuit zowel gemeente, stad, burger en ondernemer.

De opdracht is voor 36 uur per week, start per 19 januari 2021 en duurt circa vier maanden.

Over het bedrijf

Detacheren betekent voor jou als professional dat je zekerheid en afwisseling kan combineren. Je profiteert van de voordelen van een contract bij Maandag®, maar werkt voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het grote voordeel hiervan is dat je als professional sneller groeit omdat je in verschillende keukens kijkt.

Bij Maandag® vinden we de ontwikkeling en groei van jou als professional ontzettend belangrijk. Daarom begeleiden we jou graag bij het optimaal vormgeven van jouw loopbaan. Wat is je droombaan, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je nog leren? We bespreken het graag en stellen een plan op om daar te komen waar jij wilt zijn. 

Enthousiast geworden? En herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer dan meteen! Ik kom graag met je in contact via: 06-20822621. Mailen kan naar: roos.rodenburg@maandag.nl. Daarnaast kan je ook solliciteren via de daarvoor bestemde knop! 
Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Roos Rodenburg

Roos Rodenburg

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

  • Afwisseling Elke opdracht is anders.
  • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
  • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
  • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
  • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs