Medior Communicatieadviseur Omgevingswet 28 uur

Over de functie

We zijn op zoek voor het cluster Ruimte en Economie naar een enthousiaste, proactieve Medior Communicatieadviseur. Je gaat je bezighouden met de interne communicatie voor de Omgevingswet.

 

De Omgevingswet is een van de grootste wetswijzigingen van de afgelopen 100 jaar en heeft effect op de woon- en leefomgeving van de bewoners. Dit gaat voor de gemeentelijke organisatie een grote verandering betekenen. De wet raakt namelijk ongeveer 80% van de organisatie in meer of mindere mate. Dat zijn meer dan 15.000 collega's. De wet gaat in op 1 januari 2022 en de gemeentelijke organisatie moet goed geïnformeerd en betrokken worden over de veranderingen die de nieuwe wet met zich meebrengt.

 

Storytelling is een belangrijk onderdeel van de communicatiestrategie. We zoeken een adviseur die hier veel ervaring mee heeft, bij voorkeur in een verandertraject. Als onze nieuwe collega ben je in staat storytelling strategisch en tactisch in te zetten en ijzersterke verhalen te schrijven die mensen raken. Je focus is storytelling en daarnaast werk je ook aan de diverse andere communicatiemiddelen.

 

Je maakt deel uit van een communicatieteam van thans vijf personen dat werkt aan de Omgevingswet. Het communicatieteam maakt deel uit van het supportteam Omgevingswet, waarin de onderdelen Leren en Ontwikkelen, Financiën, Informatievoorziening en Ruimte en Duurzaamheid zijn vertegenwoordigd. Samen ondersteunen we de gehele opgave om de Omgevingswet succesvol in te voeren en werken daarbij samen met specialisten en andere collega's.

 

Het communicatieteam Omgevingswet werkt net als alle teams van de Omgevingswet op een Agile manier. Dat betekent dat je in samenwerking de communicatiemiddelen maakt. Er is daarin veel ruimte voor eigen inbreng, initiatief en vraagt van de nieuwe collega een grote betrokkenheid.

Je gaat ja dagelijks bezig houden met Storytelling rondom de activiteiten van de Omgevingswet binnen de gemeente. Met het schrijven en redigeren van artikelen en berichten op B1/B2 niveau voor alle collega's in de organisatie. Interne social media actief bijhouden en promoten om het aantal gebruikers en de interactiviteit te verhogen.

Filmpjes maken over diverse onderwerpen om te gebruiken van trainingen tot social media. Ondersteuning bieden bij het organiseren van interne bijeenkomsten en sessies.

Ook met het realiseren van communicatiemiddelen zoals posters en presentaties. Tevens met het initiëren en onderhouden samenwerkingsverbanden met de communicatieadviseurs van aanverwante thema's/organisatieonderdelen binnen de gemeente. Tenslotte ga je samenwerken met specialisten van het Communicatiebureau voor o.a.: Factor C, gedragsbeïnvloeding, storytelling, huisstijladvies, media advies, online redactie en zorgen voor kennisdeling.

Functie eisen

 • Je beschikt minimaal over HBO/WO werk- en denkniveau;
 • 2 referenties op die je ervaring onderbouwen;
 • Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met advies en uitvoering bij een overheidsinstelling;
 • Je hebt duidelijke affiniteit met het onderwerp;
 • Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met het opzetten en uitvoeren van storytelling;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig aanpakken en uitvoeren van communicatie in het ruimtelijk domein;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met interne communicatie bij een veranderingstraject;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de inzet van social media bij programma's.

Over het bedrijf

Detacheren betekent voor onze professionals dat zij zekerheid en afwisseling kunnen combineren. Ze profiteren van de voordelen van een vast contract bij Maandag®, maar werken voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het grote voordeel hiervan is dat je als professional sneller groeit omdat je in verschillende keukens kijkt. Daarnaast krijg je bij Maandag® volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. En bij Maandag® werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking. Ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s bij Maandag®.


Bij Maandag® vinden we de ontwikkeling en groei van onze professionals ontzettend belangrijk. Daarom begeleiden we hen graag bij het optimaal vormgeven van hun loopbaan. Wat is je droombaan, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je nog leren? We bespreken het graag en stellen een plan op om daar te komen waar jij wilt zijn. We hebben verschillende mogelijkheden om professionals verder te begeleiden.


Ik kom graag met je in contact via: 0683088347 of mailen naar Mandy.Killaars@maandag.nl. Daarnaast kan je ook solliciteren via de daarvoor bestemde knop!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Mandy Killaars

Mandy Killaars

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs