Creatieve medewerker (digitaal) 36 uur

Over de functie

We zijn op zoek naar een creatieve medewerker (digitale) media met als specialisatie webredactie. Een ervaren (web)redacteur met schrijftalent en oog voor beeld. Je werkt voor alle doelgroepen en kanalen: het intranet, de gemeentelijke website, Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram, nieuwsbrieven, flyers en Stadsberichten. Je creëert en publiceert content die verder helpt of betrekt. Gewapend met actuele informatie, onze kernwaarden en jouw ervaring en ideeën ga je aan de slag met bijvoorbeeld het aanmaken van nieuwe pagina's voor de website, het bijhouden van bestaande pagina's, een artikel, een vacaturetekst of een interview. Je weet wat volgers willen, sluit aan bij (krant)lezers en maakt complexe inhoud toegankelijk. In overleggen draag je bij aan functioneeltechnisch ontwerp van nieuwe onderdelen in de website(s) en denk je mee over bijvoorbeeld enquêtes of (video)blogs. Dit doe je voor +/- 24 uur in de week. 

 

Voor de rest van je tijd werk je mee in het 14-koppige mediateam op de afdeling Publiekscontact en Advies (PCA). De mediateamers ondersteunen de organisatie bij uiteenlopende maatschappelijke opgaves. Toegankelijkheid staat bijvoorbeeld hoog op de agenda, net als participatie, duurzaamheid en het werven van nieuw talent(!). Dit betekent dat je adviseurs ondersteunt in projecten en meewerkt in projecten, bijvoorbeeld aan een campagne, evenement of nieuw platform. Het kan ook zijn dat je meedraait in de Newsroom aan contentredactie, analyse en webcare. Zo divers als de stad is, zo divers is het werk in het mediateam. 


We vragen een afgeronde opleiding op hbo-niveau op het gebied van communicatie of journalistiek. Je bent creatief en nieuwsgierig en hebt er plezier in om te weten wat er speelt in de stad. Verder ben je een prettige sparringpartner en kan je zelfstandig en projectmatig werken. 

 

Voor de specialisatie (web)redactie vragen we daarom minimaal 4 jaar ervaring als (web)redacteur. Je hebt schrijftalent en ervaring met werken aan websites binnen grote organisaties. SEO, Content Management Systemen (wij werken vooral met XperienCentral) en webrichtlijnen; je bent ermee bekend.  

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding communicatie of journalistiek;
 • Je hebt kennis van webtoegankelijkheid en webrichtlijnen;
 • Je ben handig met analytics, e-formulieren en tools als Mentimeter;
 • Je hebt ervaring met overheidscommunicatie;
 • Je hebt aantoonbare ervaring als webredacteur en bent bekend met een CMS;
 • Je bent goed met beeldbewerking (video en foto).

Over het bedrijf

Detacheren betekent voor onze professionals dat zij zekerheid en afwisseling kunnen combineren. Ze profiteren van de voordelen van een vast contract bij Maandag®, maar werken voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het grote voordeel hiervan is dat je als professional sneller groeit omdat je in verschillende keukens kijkt. Daarnaast krijg je bij Maandag® volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. En bij Maandag® werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking. Ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s bij Maandag®.


Bij Maandag® vinden we de ontwikkeling en groei van onze professionals ontzettend belangrijk. Daarom begeleiden we hen graag bij het optimaal vormgeven van hun loopbaan. Wat is je droombaan, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je nog leren? We bespreken het graag en stellen een plan op om daar te komen waar jij wilt zijn. We hebben verschillende mogelijkheden om professionals verder te begeleiden.


Ik kom graag met je in contact via: 0683088347 of mailen naar Mandy.Killaars@maandag.nl. Daarnaast kan je ook solliciteren via de daarvoor bestemde knop!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Mandy Killaars

Mandy Killaars

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs