Communicatieadviseur Omgevingswet en participatie 32 uur

Over de functie

Door de Omgevingswet gaat er veel veranderen voor inwoners, bedrijven, organisaties, maar ook voor medewerkers. Participatie en communicatie zijn hierbij de kernwoorden. Om dit proces te ondersteunen zijn we op zoek naar een communicatieadviseur voor de projectorganisatie implementatie Omgevingswet. Een communicatieadviseur die het leuk vindt om zowel te denken als te doen. Je eerste focus ligt bij de omgevingsvisie, één van de bouwstenen van de Omgevingswet. Hiervoor was al een basis participatie- en communicatieplan ontwikkeld. Vanwege de Coronamaatregelen moet dit plan tegen het licht worden gehouden en inventieve aanvullende manieren worden gezocht om inwoners optimaal te kunnen betrekken in het participatietraject.


Naast het verrijken van het plan voer je het in het najaar van 2020 ook uit. Daarnaast ga je actief deelnemen aan het programmateam Omgevingswet, zowel op strategisch als praktisch niveau. Jij zet de communicatiestrategie uit, bewaakt deze en voert deze ook uit. In eerste instantie is je inzet gericht op interne communicatie. Later zal er meer nadruk komen op communicatie en participatie met inwoners en ondernemers. Ingegeven door de komst van de Omgevingswet en het dorpenbeleid wil de gemeente het huidige participatiebeleid evalueren en meer laten aansluiten bij de manier van samenwerken met inwoners. In jouw rol als communicatieadviseur lever je een bijdrage aan deze organisatie brede vernieuwing. In voorkomende situaties vragen we jouw deskundigheid bij het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen voor andere onderwerpen voor het team Beleid en Ontwikkeling.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal Hbo bachelor niveau in de richting van Communicatie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 8 jaar in een gemeentelijk organisatie;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het opstellen en begeleiden van communicatie- en participatietrajecten voor omgevingsvraagstukken;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het trainen en coachen van medewerkers op het gebied van communicatie en participatie;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met factor C;
 • Je bent beschikbaar per 1 september 2020.

Over het bedrijf

Detacheren betekent voor onze professionals dat zij zekerheid en afwisseling kunnen combineren. Ze profiteren van de voordelen van een vast contract bij Maandag®, maar werken voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het grote voordeel hiervan is dat je als professional sneller groeit omdat je in verschillende keukens kijkt. Daarnaast krijg je bij Maandag® volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. En bij Maandag® werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking. Ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s bij Maandag®.


Bij Maandag® vinden we de ontwikkeling en groei van onze professionals ontzettend belangrijk. Daarom begeleiden we hen graag bij het optimaal vormgeven van hun loopbaan. Wat is je droombaan, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je nog leren? We bespreken het graag en stellen een plan op om daar te komen waar jij wilt zijn. We hebben verschillende mogelijkheden om professionals verder te begeleiden.


Ik kom graag met je in contact via: 0683088347 of mailen naar Mandy.Killaars@maandag.nl. Daarnaast kan je ook solliciteren via de daarvoor bestemde knop!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Mandy Killaars

Mandy Killaars

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs