Allround communicatieadviseur

Over de functie

Als communicatieadviseur zorg jij ervoor dat belangrijke boodschappen namens de gemeente goed en helder overkomen. In deze functie combineer je de veelzijdigheid van communicatieprofessional met die van een gemeentelijke organisatie. Het ene moment check je hoe inwoners reageren op een social-mediabericht, het andere moment adviseer je een projectgroep over een burgerparticipatietraject. Terwijl je een adviesgesprek met de wethouder voorbereidt, bellen de media jou massaal over een lokaal incident. Kortom, veel afwisseling en je dag loopt nooit zoals je hem plande. 

 

De belangrijkste verantwoordelijkheden die jij hebt als allround communicatieadviseur:

 • Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, over jouw vak en vertaalt ontwikkelingen in de samenleving of thema’s uit de organisatie naar vernieuwende communicatieplannen.
 • Je adviseert over participatieaanpak, je denkt mee over de invulling en coördineert de communicatie rondom deze trajecten.
 • Je ondersteunt ‘jouw’ wethouder bij media-optredens en staat de pers te woord


Jij bent een commmunicatieadviseur in hart en nieren en houdt van de dynamiek. Je verbindt, niet alleen met de samenleving, maar ook met je collega’s. Een van je taken als allround communicatieadviseur is het vertalen van complexe boodschappen naar toegankelijke teksten, passend bij de doelgroep. Je schakelt snel tussen denken en doen. Omdat je weet dat de waan van de dag vaak regeert, houd je je doelen stevig voor ogen. Je adviseert helder en plaatst onderwerpen in perspectief. Je kijkt verder dan vandaag, bedenkt meerdere scenario’s. Tegelijkertijd neem je alle belangen en meningen mee en bekijk je zaken vanuit verschillende perspectieven. Kennis en ervaring op het gebied van digitale participatiesessies is een pre. Je past effectieve en innovatieve communicatiestrategieën toe. In crisissituaties bewaar jij de rust. 

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen een gemeente
 • Afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie
 • Ervaring met persvoorlichting

Over het bedrijf

Detacheren betekent voor onze professionals dat zij zekerheid en afwisseling kunnen combineren. Ze profiteren van de voordelen van een vast contract bij Maandag®, maar werken voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het grote voordeel hiervan is dat je als professional sneller groeit omdat je in verschillende keukens kijkt. Daarnaast krijg je bij Maandag® volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. En bij Maandag® werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking. Ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s bij Maandag®.

Bij Maandag® vinden we de ontwikkeling en groei van onze professionals ontzettend belangrijk. Daarom begeleiden we hen graag bij het optimaal vormgeven van hun loopbaan. Wat is je droombaan, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je nog leren? We bespreken het graag en stellen een plan op om daar te komen waar jij wilt zijn. We hebben verschillende mogelijkheden om professionals verder te begeleiden.

Ik kom graag met je in contact via: 0630245905 of mailen naar Verenice.deJager@maandag.nl. Daarnaast kan je ook solliciteren via de daarvoor bestemde knop!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Verenice de Jager

Verenice de Jager

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs