Medewerker Servicedesk ICT Gemeenten

Alice van der Burgt
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Alice van der Burgt
MEI 14
Gelderland Tijdelijk MBO
13.06.2020 100272758
Solliciteren

Over de functie

We zoeken een ICT servicedeskmedewerker met gemeentelijke werkervaring. Je gaat aan de slag met meldingen, storingen, wijzigingen en vragen van collega’s. Naar aanleiding van een telefoongesprek, e-mail, gesprek met een bezoeker aan de balie of een selfservice melding bied je eerstelijns ondersteuning. Denk hierbij aan facilitaire meldingen, storingen, wijzigingen en reserveringen. Gebruikersvragen van medewerkers handel je af. Vragen van gebruikers en storingen registreer je. Ook monitor je de afhandeling ervan. Je maakt standaardoplossingen en werkinstructies in Topdesk. Je werkt ook achter de balie. Zo reik je bijvoorbeeld faciliteiten voor nieuwe medewerkers uit. Je denkt actief mee over doorontwikkeling van de Servicedesk.

Functie eisen

·       Minimaal opleidingsniveau MBO 4, liefst HBO, gericht op ICT

·       Minimaal 1-3 jaar werkervaring als Medewerker Servicedesk bij een gemeente (dit is een vereiste!)

·       Werkervaring met Topdesk

·       Goede beheersing van de Nederlandse taal

Over het bedrijf

De kans om je als medewerker servicedesk uit te dagen en te ontwikkelen, dit alles binnen ons uitgebreide netwerk in de publieke sector. Salaris! Een reiskostenvergoeding woon-, werkverkeer en 8% vakantiegeld. Persoonlijke begeleiding van je Recruiter. Diverse trainingen en cursussen via onze Maandag Academy. Gezelligheid en netwerken op onze Club Maandag borrel. Ben jij de gedreven medewerker servicedesk die wij zoeken?

Aarzel niet en neem direct contact op!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Alice van der Burgt
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Alice van der Burgt