HR Adviseur 36 uur

Over de functie

De afgelopen jaren is er veel werk verzet in deze gemeentelijke organisatie. De organisatie is in 2018 opnieuw ingericht en omvat 11 teams en een directie. Er wordt volop gewerkt aan een wat zakelijkere manier van werken. Denk hierbij aan goed kunnen sturen op managementcijfers en ‘in control’ zijn, maar ook een cultuuromslag binnen de organisatie teweeg brengen.


Al deze ontwikkelingen maken dat ook de HR agenda voor dit jaar heel vol is. Te vol voor de nu werkzame collega’s. De behoefte is daarom ontstaan aan extra inzet binnen de vakgroep HR om de prioriteiten van de HR agenda dit jaar te helpen op- en aanpakken. De vakgroep HR bestaat uit 3 HR Business Partners en 3 HR consulenten, waarvan een aantal parttimers. De HR Business Partners zijn de adviseur van de leidinggevenden en het management in alle HR gerelateerde zaken binnen de organisatie. Zij maken enerzijds de koppeling tussen wat er op strategisch niveau aan organisatiedoelen zijn gesteld en wat er vervolgens nodig is op het gebied van HR. Anderzijds adviseren ze op de reguliere HR-taken en personele vraagstukken die spelen binnen de teams als werving- en selectie, verzuim en functioneren van het personeel. Zij worden hierin ondersteund door de HR consulenten.


Binnen de vakgroep zijn de taken en portefeuilles onderling verdeeld. De 11 teams hebben ieder een eigen aanspreekpunt binnen HR, en ook de specifieke thema’s als opleidingen, verzuim, en rechtspositie zijn belegd. Dit team is nu met name op zoek naar iemand die dit jaar onder andere de portefeuilles, Arbo zaken en verzuim, en HR-inkoop en aanbestedingen een boost kan geven. Er staat bijvoorbeeld op de planning om dit jaar een RI&E uit te voeren, en het doel is om het ziekteverzuimcijfer omlaag te brengen. Wat betreft aanbestedingen staan er sowieso 4 op de planning die dit jaar vanuit HR (met ondersteuning van inkoop) in gang gezet en begeleid moeten worden. Ook op het onderwerp opleidingen verwachten wij na de zomer veel HR-inzet nodig te hebben. Naast de portefeuilles Arbo zaken en verzuim, HR inkoop en aanbestedingen, en opleidingen, is er ook behoefte aan ondersteuning in de reguliere HR-advisering van de teams op in- door- en uitstroom vraagstukken.


Wat verwachten we van jou?

 • Je pakt voortvarend en zelfstandig de acties op ten aanzien van de portefeuilles Arbo zaken en verzuim, HR-inkoop en aanbestedingen en opleidingen;
 • Je adviseert proactief de leidinggevenden van de teams die jou worden toebedeeld ten aanzien van hun medewerkers;
 • Je maakt actief onderdeel uit van de HR vakgroep en denkt mee op strategisch, tactisch en operationeel niveau;
 • Je kunt tegen een stootje en ziet uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je bent gewend om met de medezeggenschap in overleg te treden over de onderwerpen waar jij verantwoordelijk voor bent;
 • Je toont lef en ambitie. Je durft op te staan binnen de organisatie en je eigenaar te voelen van het veranderproces;
 • Je bent een conceptueel denker en hebt een hands-on mentaliteit. Je begrijpt waar de organisatie heen wil en wat dat betekent voor de medewerkers en bent niet bang om zelf ook de mouwen op te stropen;
 • Je hebt inzicht in financiën en bedrijfsvoering en weet wat het betekent om op HR ‘in control’ te zijn.


Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van HRM;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als HR adviseur;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als HR Adviseur binnen een gemeente of overheidsorganisatie;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met portefeuille arbo- en verzuim;
 • Je hebt antoonbare werkervaring met het uitvoeren van een aanbestedingstraject.

Over het bedrijf

Detacheren betekent voor onze professionals dat zij zekerheid en afwisseling kunnen combineren. Ze profiteren van de voordelen van een vast contract bij Maandag®, maar werken voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het grote voordeel hiervan is dat je als professional sneller groeit omdat je in verschillende keukens kijkt. Daarnaast krijg je bij Maandag® volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. En bij Maandag® werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking. Ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s bij Maandag®.


Bij Maandag® vinden we de ontwikkeling en groei van onze professionals ontzettend belangrijk. Daarom begeleiden we hen graag bij het optimaal vormgeven van hun loopbaan. Wat is je droombaan, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je nog leren? We bespreken het graag en stellen een plan op om daar te komen waar jij wilt zijn. We hebben verschillende mogelijkheden om professionals verder te begeleiden.


Ik kom graag met je in contact via: 0683088347 of mailen naar Mandy.Killaars@maandag.nl. Daarnaast kan je ook solliciteren via de daarvoor bestemde knop!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Mandy Killaars

Mandy Killaars

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs