Teamleider Financiën

Over de functie

Als teamleider Financiën en Belastingen ben je het verlengstuk en sparring partner van het afdelingshoofd Financiën & Control. Je bent de Heffingsambtenaar van de gemeente. Daarnaast zorg je voor een goede afstemming met andere afdelingen, en ben je adviseur van directie, management en bestuurders.

Je hebt een belangrijke rol bij het verbeteren van de continuïteit in de teams, de samenwerking tussen beheer en beleid en het creëren van rolduidelijkheid. Je bent een belangrijke motor achter verdere professionalisering van de teams, onder meer op het gebied van kwartaal (of zelfs maand)afsluitingen, budgetbeheer en de ontwikkeling van dashboards. Je gaat een belangrijke rol vervullen bij alle ontwikkelingen rondom de geautomatiseerde systemen van het team, m.n. bij Financiën. Als teamleider Financiën en Belastingen ben je integraal verantwoordelijk voor de PIOFACH-taken van de teams.


Functie eisen

Je bent een ervaren teamleider bij wie het inrichten en verbeteren van processen in de genen zit. Je hebt naast een HBO werk- en denkniveau veel kennis van gemeente financiën en de relevante wet- en regelgeving hierover. Met jouw ervaring op financieel gebied weet jij een team van professionals te leiden. Onze organisatievisie past jou als een jas; je herkent je erin en je wordt enthousiast van het idee om ons te helpen deze visie waar te maken. Jouw visie op leiderschap sluit naadloos aan bij onze visie op leiderschap.

 

Als teamleider ben je gewend om management en bestuur te adviseren. Daar ben je zeer stevig in, en tegelijkertijd heb je een uitstekend gevoel voor politieke verhoudingen en beschik je over organisatiesensitiviteit. Je staat voor het leveren van kwaliteit en resultaat én je bent als teamleider mensgericht en faciliterend ingesteld.

 

Je weet nieuwe in- en externe ontwikkelingen te vertalen in visie en aanpak. Je hebt ervaring met politiek-bestuurlijke en beleidsprocessen en de beheersing van financiële processen. Daarnaast heb je ervaring met de totstandkoming van alle producten in de planning & control cyclus van een gemeente en met de lokale belastingen. Bij voorkeur heb je ook ervaring met de invoering en verbetering van geautomatiseerde systemen op het financieel terrein.

 

Je bent altijd op zoek naar kansen voor verbetering, dus ben je zelf ook benaderbaar en aanspreekbaar op je eigen gedrag en resultaten. Uiteraard ben je goed in staat om ook anderen op een effectieve manier aan te spreken. Op veranderende omstandigheden reageer je waarderend onderzoekend en oplossingsgericht. Samenwerken met andere teams voor een gemeenschappelijk doel is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast weet jij uitstekend anderen te inspireren, coachen, verbinden en motiveren.


 • Minimaal HBO werk-en denkniveau op het gebied van financiën;
 • Minimaal 5 jaar ervaring op een financiële afdeling bij een overheidsinstantie;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende;
 • Ervaring met lokale belastingen.

Over het bedrijf

Bij Maandag® sta jij als professional centraal daarom heeft Maandag® jou ook wat te bieden.

 • Je mag een marktconform salaris verwachten, afhankelijk van ervaring en opleiding, op basis van de CAR-UWO CAO;
 • Je krijgt een netto reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer;
 • Een goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregeling, 25 vakantiedagen op basis van 40 uur en 8% vakantiegeld;
 • Bij de Maandag® Academy bieden we een ruim aanbod aan opleidingsmogelijkheden, zodat jij je kan blijven ontwikkelen.


Kennismakingsgesprekken kunnen wij voeren vanuit ons kantoor waarbij wij uiteraard 1.5 afstand bewaren. mocht jij je daar toch niet helemaal prettig bij voelen dan kunnen wij nog altijd een gesprek inplannen via Whatsapp videobellen en/of Microsoft Teams.

Neem gerust contact met me op, telefonisch op via 06 -83 19 55 69 of stuur je cv naar kim.wildeman@maandag.nl

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Kim Wildeman

Kim Wildeman

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs