Kwantitatief analist

Romario Ritfeld
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Romario Ritfeld
MEI 11
Noord-Holland Tijdelijk HBO
10.06.2020 102848788
Solliciteren

Over de functie

Voor een zorginstituut in de regio Noord-Holland ben ik opzoek naar een kwantitatief analist.


Het gaat om een advies- en uitvoeringsorganisatie op het gebied van de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige Zorg. De zorginstituut heeft een belangrijk aandeel in het verbeteren van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg. Dit aandeel levert de zorginstituut onder meer door te adviseren over de samenstelling van het basispakket, de verbetering van de kwaliteit van zorg te stimuleren, het middels publiekelijk toegankelijke websites beschikbaar stellen van informatie over de kwaliteit van zorg in Nederland, het uitvoeren van de risicoverevening en het beheren van de verschillende fondsen.

 

Deze opdracht betreft tijdelijke inhuur voor het team risicoverevening. Dit team is verantwoordelijk voor de uitvoering van het risicovereveningsmodel. Met dit model worden de bijdragen vastgesteld die zorgverzekeraars uit het vereveningsfonds krijgen. Zorgverzekeraars krijgen voor een ongezonde verzekerde een hogere bijdrage dan voor een relatief gezonde verzekerde. Jaarlijks verdeelt het team 50 miljard euro over de zorgverzekeraars. Het risicovereveningsmodel vormt een belangrijke bouwsteen van het Nederlandse zorgstelsel.

Een constante uitdaging voor het team is om op basis van zorgdeclaraties over oudere jaren een zo goed mogelijke inschatting van het verwachte budget voor de zorgverzekeraars te maken. Het werk aan het risicovereveningsmodel is complex. Het werken met dit model vergt daarom een scherpe analytische blik.

 

Als kwantitatief analist werk je mee aan het juist en tijdig vaststellen van de risicovereveningsbijdragen voor de zorgverzekeraars. Hiertoe moeten verzekerden ingedeeld worden in de kenmerken van het risicovereveningsmodel (onder andere Farmaciekostengroepen, Diagnosekostengroepen, aard van inkomen, enzovoorts). Deze opdracht betreft het ontwikkelen, aanpassen en controleren van de benodigde modelberekeningen in SAS. Daarnaast analyseert en verklaart de kwantitatief analist de vereveningsbijdragen en –resultaten.

Functie eisen

  • Hbo/Wo diploma, richting bijv. economie, wiskunde, biologie, statistiek of (gezondheids-) economie;
  • Minimaal 2 jaar ervaring als kwantitatief analist zoals omschreven is;
  • Minimaal 1 jaar gewerkt met één van de volgende software pakketten: SAS, STATA of R;
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met het verrekeningsmodel.


Over het bedrijf

Bij Maandag® sta jij als professional centraal daarom heeft Maandag® jou ook wat te bieden.


  • Je mag een marktconform salaris verwachten, afhankelijk van ervaring en opleiding, op basis van de CAR-UWO CAO;
  • Je krijgt een netto reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer;
  • Een goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregeling, 25 vakantiedagen op basis van 40 uur en 8% vakantiegeld;
  • Bij de Maandag® Academy bieden we een ruim aanbod aan opleidingsmogelijkheden.Kennismakingsgesprekken bij ons op kantoor doen we momenteel niet vanwege voorzorgsmaatregelen omtrent het COVID-19 virus. dat betekent dat we gebruik maken van de middelen die we wel hebben. Whatsapp beeldbellen is een mooi voorbeeld hiervan. Waar je normaal niet de tijd hebt om elders te solliciteren is dit de uitgelezen kans, gewoon vanuit je thuissituatie!


Bellen kan op 0630050698 en mailen naar Romario.ritfeld@maandag.nl.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Romario Ritfeld
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Romario Ritfeld