Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Kort MBO Communicatie voor zorgprofessionals

 • E-learning

Het korte MBO-programma Communicatie voor zorgprofessionals brengt je skills op MBO-niveau. Incl. lesmateriaal en gratis praktijkdag.

Als zorgprofessional moet je goed kunnen communiceren met cliënten, naasten en collega’s. Goede communicatie is immers noodzakelijk voor het verlenen van goede zorg. Werk jij als als verzorgende of wil je dit gaan doen, maar beschik je nog niet over de juiste communicatieve vaardigheden? Kies dan voor de opleiding Kort MBO Communicatie voor zorgprofessionals.Tijdens deze korte en praktijkgerichte opleiding leer je o.a. over actief luisteren, verbale en non-verbale communicatie, interculturele communicatie, gespreksvaardigheden, motiveren, onderhandelen en supportmethodieken. De praktijkdag is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Hier pas je de theorie toe in de praktijk en kun je je vaardigheden oefenen en ontwikkelen.

In het kort

Als zorgprofessional moet je goed kunnen communiceren met cliënten, naasten en collega’s. Goede communicatie is immers noodzakelijk voor het verlenen van goede zorg. Werk jij als als verzorgende of wil je dit gaan doen, maar beschik je nog niet over de juiste communicatieve vaardigheden? Kies dan voor de opleiding Kort MBO Communicatie voor zorgprofessionals.

Tijdens deze korte en praktijkgerichte opleiding leer je o.a. over actief luisteren, verbale en non-verbale communicatie, interculturele communicatie, gespreksvaardigheden, motiveren, onderhandelen en supportmethodieken. De praktijkdagen zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. Hier pas je de theorie toe in de praktijk en kun je je vaardigheden oefenen en ontwikkelen.

In dit korte MBO-programma volg je een module uit de volledige MBO-opleiding Verzorgende IG. Wanneer je hierna de volledige MBO-opleiding wilt volgen, kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk gelijke module. De vraag naar zorg stijgt en daarmee ook de vraag naar zorgprofessionals. Wie nu start met een opleiding zal daar zeker voordeel uithalen.

Daarom kies je voor de opleiding Kort MBO Communicatie voor zorgprofessionals
 • Volg een module uit een erkende MBO-opleiding.
 • Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten.
 • Inclusief lesmateriaal en praktijkdag.
 • Geen vooropleiding nodig.
 • Goed te combineren met een baan en een druk leven.

Doelgroep en toelating

Dit korte MBO-programma is bestemd voor iedereen die (weer) als verzorgende aan de slag wil en zijn communicatieve vaardigheden wil verbeteren, zonder een volledige MBO-opleiding te volgen. De opleiding is ook een aanrader voor wie nu (nog) geen volledige MBO-opleiding kan of wil volgen of nog geen stage kan lopen. Ten slotte is de opleiding ook geschikt voor zorgverleners en adviseurs die meer willen leren over specifieke communicatieve vaardigheden voor de zorg.

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De opleiding

De opleiding Kort MBO Communicatie voor zorgprofessionals leert je effectief communiceren met cliënten, naasten en collega’s. Daarbij is o.a. aandacht voor de volgende onderwerpen:

 • Basis communicatievaardigheden (o.a. actief luisteren, LSD, etc.).
 • Verbale en non-verbale communicatie.
 • Interculturele communicatie.
 • Gespreksvaardigheden (diverse soorten gesprekken, waaronder feedbackgesprek, coachgesprek, slecht nieuws gesprek, klacht) en begeleidingstechnieken.
 • Motiveren, onderhandelen en supportmethodieken.
 • Reflectie en feedback.

Examens en diploma

De opleiding Kort MBO Communicatie voor zorgprofessionals wordt afgerond met een eindopdracht.  

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Na het afronden van dit korte MBO-programma ontvang je het LOI-diploma Kort MBO Communicatie voor zorgprofessionals.

Wil je na deze opleiding verder leren? Dan is de erkende opleiding MBO Verzorgende een goede keuze. Je kunt dan vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk gelijke module. Kijk bij de volledige MBO-opleiding voor de actuele opleidingsinformatie en de toelatingseisen.

Je volgt een opleiding omdat je iets wilt bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij het LOI MBO College krijg je die garantie.

Al onze volledige MBO-opleidingen zijn erkend  door het ministerie van OCW en worden continu afgestemd op de meest recente en landelijk bepaalde eisen. In onze korte MBO-opleidingen en MBO-basisopleidingen volg je verschillende modules uit zo’n volledige en erkende MBO-opleiding. Daarnaast onderhoudt het LOI MBO College intensieve contacten met het bedrijfsleven en brancheverenigingen. Zo weten we precies wat er speelt op de arbeidsmarkt en sluiten de opleidingen gegarandeerd aan op de actuele beroepspraktijk. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, kan de opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand, per jaar (met 3% korting*) of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 3 x € 169,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 49,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

We gaan ervan uit dat je zelf beschikt over eventuele benodigde software, zoals Word. Van de meeste pakketten zijn online trialversies beschikbaar die je gedurende een beperkte periode gratis kunt gebruiken.

Examenkosten

Examengeld: 3 x € 29,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.