Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Sales

 • E-learning

Het korte HBO-programma Sales biedt een specialisatie op HBO-niveau en omvat diverse modules uit de NVAO-geaccrediteerde HBO-bachelor Commerciële Economie.

Als salesprofessional moet je de juiste attitude en inhoudelijke kennis hebben om een klant te overtuigen en te helpen bij de juiste aankoopbeslissing. Met het korte HBO-programma Sales breng je je verkoopvaardigheden en salestechnieken in korte tijd op professioneel niveau. De opleiding biedt alle kennis om een verkoopfunctie op middenkaderniveau goed te kunnen vervullen.Je leert in dit korte programma alles over de belangrijkste verkooptheorieën en het inzetten van jouw persoonlijke kwaliteiten. Hoe herken je verschillende typen klanten en hoe kun je hier goed op aansluiten? Wat zijn eventuele valkuilen? En hoe zorg je ervoor dat een klant voor jou kiest en niet voor de concurrent?De vraag naar salesmedewerkers is nog steeds groot. Met de juiste opleiding en een flinke dosis ambitie kun je heel ver komen. Het diploma vormt dan ook een waardevolle aanvulling op je cv.

In het kort

Als salesprofessional moet je de juiste attitude en inhoudelijke kennis hebben om een klant te overtuigen en te helpen bij de juiste aankoopbeslissing. Met het HBO-programma Sales breng je je verkoopvaardigheden en salestechnieken in korte tijd op professioneel niveau. De opleiding biedt alle kennis om een verkoopfunctie op middenkaderniveau goed te kunnen vervullen.

Je leert in deze opleiding alles over de belangrijkste verkooptheorieën en het inzetten van jouw persoonlijke kwaliteiten. Hoe herken je verschillende typen klanten en hoe kun je hier goed op aansluiten? Wat zijn eventuele valkuilen? En hoe zorg je ervoor dat een klant voor jou kiest en niet voor de concurrent?

De vraag naar salesmedewerkers is nog steeds groot. Met de juiste opleiding en een flinke dosis ambitie kun je heel ver komen. Het diploma vormt dan ook een waardevolle aanvulling op je cv.

Daarom kies je voor het HBO-programma Sales
 • Snelle specialisatie in sales op HBO-niveau.
 • Waardevolle toevoeging op je cv.
 • Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de bachelor Commerciële economie.

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Sales is voor iedereen die zich op HBO-niveau wil specialiseren in salestechnieken en zijn kennis en vaardigheden op verkoopgebied wil vergroten. Bijvoorbeeld wanneer je al werkzaam bent in een verkoopfunctie, maar je verkoopresultaten wilt verbeteren. Of wanneer je een carrièreswitch wilt maken of wilt starten in een salesfunctie. Een functie, zoals accountmanager, vertegenwoordiger of verkoper behoort ook tot de mogelijkheden na afronding van deze opleiding.

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO werk- en denkniveau gewenst.

De opleiding

Dit korte HBO-programma bevat de module 'Inleiding Sales' en de module 'Sales A' uit een erkende bacheloropleiding. De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen en behandelt alle onderwerpen die van belang zijn voor een succesvol verkoper. Zo is er onder andere aandacht voor de verkoopomgeving, product-, prijs- en distributiebeleid, promotie en verkoopplanning, koopgedrag en verkooptechnieken.

Examens en diploma

De opleiding wordt afgesloten met flexibel examen van LOI Hogeschool. Dit betekent dat het examen iedere werkdag kan worden afgelegd op ruim 20 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Sales. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde module, mits deze inhoudelijk overeenkomt.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 3 x € 369,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 3 x € 49,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.