Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Kort MBO Marketing en sales

 • E-learning

In het korte MBO-programma Marketing en sales volg je drie belangrijke modules uit de volledige en erkende MBO-opleiding Medewerker marketing en communicatie.

Ben jij creatief en heb je een commerciële instelling en goede communicatieve vaardigheden? Lijkt het je leuk om in marketing of sales te werken, maar kun of wil je (nog) geen stage lopen? Kies dan voor het korte MBO-programma Marketing en sales, waarin je alvast belangrijke vakkennis opdoet.Je leert in deze opleiding de basisbeginselen van marketing kennen. Je maakt kennis met belangrijke begrippen en leert over marketingbeleid en marketingactiviteiten. Ook leer je meer over conceptontwikkeling en ga je aan de slag met het volledige verkooptraject. Hoe voer je bijvoorbeeld een goed verkoopgesprek? En hoe stel je een offerte op?

In het kort

Ben jij creatief en heb je een commerciële instelling en goede communicatieve vaardigheden? Lijkt het je leuk om in marketing of sales te werken en wil je hiervoor een opleiding op MBO-niveau volgen, maar kun of wil je (nog) geen stage lopen? Kies dan voor het korte MBO-programma Marketing en sales, waarin je alleen vakspecifieke onderdelen volgt.

Je leert in deze opleiding de basisbeginselen van marketing kennen. Je maakt kennis met belangrijke begrippen en leert over marketingbeleid en marketingactiviteiten. Ook leer je meer over conceptontwikkeling en ga je aan de slag met het volledige verkooptraject. Hoe voer je bijvoorbeeld een goed verkoopgesprek? En hoe stel je een offerte op? Daarbij doe je niet alleen kennis op, maar pas je deze meteen toe in verschillende opdrachten.

Commercieel medewerkers zijn overal nodig en het vak ontwikkelt zich continu. Met het volgen van deze opleiding zet je dan ook een belangrijke stap richting een mooie carrière.

Daarom kies je voor de opleiding Kort MBO Marketing en sales
 • Volg drie modules uit een erkende MBO-opleiding.
 • Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten.
 • Inclusief lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Geen vooropleiding nodig.
 • Goed te combineren met een baan en een druk leven.

Doelgroep en toelating

De opleiding Kort MBO Marketing en sales is geschikt voor iedereen die in een commerciële functie wil werken. Deze opleiding is zeker ook een goede keuze wanneer je de volledige MBO-opleiding (nog) niet kan of wil volgen of nog geen stage kan lopen. Je kunt deze opleiding natuurlijk ook volgen wanneer je wilt ontdekken of een (loop)baan in de marketing iets voor jou is.

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De opleiding

In de opleiding Kort MBO Marketing en sales volg je drie modules:

Basiskennis marketing

In deze module leer je belangrijke marketingbegrippen en marketinginstrumenten kennen. Zo leer je o.a. over marketingmodellen, marketingbeleid en marketingtheorieën. Ook de gedragscode voor marketingactiviteiten komt aan bod. Tot slot is er uitgebreid aandacht voor de marketingboodschap, voorlichtings-, promotie- en pr-materiaal en voor online marketing.

Het opzetten van marketing- en communicatieactiviteiten

Je leert een conceptvoorstel ontwerpen voor het ontwikkelen van een concreet marketing- of communicatieproduct. Ook is er aandacht voor het opstellen en uitvoeren van een projectplan.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Online en offline mediaproducties
 • Soorten marketing- en communicatieactiviteiten
 • Welke activiteit past bij welk vraagstuk
 • Materialen en middelen
 • Innovatief en creatief denken
Sales

Tijdens deze module wordt het volledige verkooptraject behandeld. Wat is de rol van sales? Hoe ziet het koopproces van de klant er uit? Welke strategie zit er achter sales? Wat is de customer life cycle? Ook accountmanagement komt aan bod. Na afloop weet je alles over het doen van acquisitie, van het opstellen van een goede offerte tot het sluiten van de overeenkomst.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • Het koopproces van de klant
 • De sales strategie en organisatie
 • Accountmanagement
 • Verkoopgesprekken
 • Prijs- leverings- en betalingsvoorwaarden
 • Budgetvormen, -bewaking, -verantwoordelijkheid en -technieken

Examens en diploma

De modules Basiskennis marketing en Het opzetten van marketing- en communicatieactiviteiten worden afgesloten met een eindopdracht. De module Sales wordt afgesloten met een flexibel LOI-examen. Dat betekent dat het examen iedere werkdag kan worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland. Je hoeft dus niet te wachten op een examendatum en kunt meteen examen doen wanneer jij er klaar voor bent. En dat scheelt veel tijd!

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Na het volledig afronden van dit korte MBO-programma ontvang je het LOI-diploma Kort MBO Marketing en sales. Een waardevol bewijs van je kennis en vaardigheden!

Wil je hierna een volledige MBO-opleiding volgen? Dan kun je vrijstelling aanvragen voor de modules die inhoudelijk overeenkomen met de gevolgde modules. Dit wordt beoordeeld bij je aanvraag.

Je volgt een opleiding omdat je iets wilt bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij het LOI MBO College krijg je die garantie.

Al onze volledige MBO-opleidingen zijn erkend  door het ministerie van OCW en worden continu afgestemd op de meest recente en landelijk bepaalde eisen. In onze korte MBO-opleidingen en MBO-basisopleidingen volg je verschillende modules uit zo’n volledige en erkende MBO-opleiding. Daarnaast onderhoudt het LOI MBO College intensieve contacten met het bedrijfsleven en brancheverenigingen. Zo weten we precies wat er speelt op de arbeidsmarkt en sluiten de opleidingen gegarandeerd aan op de actuele beroepspraktijk. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, kan de opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand, per jaar (met 3% korting*) of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 5 x € 95,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 49,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

We gaan ervan uit dat je zelf beschikt over eventuele benodigde software, zoals Word. Van de meeste pakketten zijn online trialversies beschikbaar die je gedurende een beperkte periode gratis kunt gebruiken.

Examenkosten

Examengeld: 5 x € 29,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.