Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Accountmanager (klassikaal/virtual classrooms)

 • Klassikaal

Het HBO-programma Accountmanager biedt een snelle specialisatie op HBO-niveau. In 6 maanden leer je alles over klantrelaties en relatiebeheer.

Als accountmanager ben je de intermediair tussen de klant en de organisatie. Een belangrijke functie waarbij alles draait om het opbouwen en onderhouden van de relatie met klanten. Je denkt mee met de klant, investeert in de relatie en probeert om de relatie met (potentiële) grote klanten te bewaken en te verbeteren. Zo lever je een belangrijkrijke bijdrage aan de bedrijfsresultaten. Kennis van accountmanagement is dan ook veelgevraagd op de arbeidsmarkt.Het korte HBO-programma Accountmanager biedt een snelle en diepgaande specialisatie op het gebied van klantrelaties en relatiebeheer. Onmisbare kennis voor iedere professional die het maximale uit klantrelaties wil halen! In de opleiding is o.a. aandacht voor acquisitie, relatiebeheer, salesmanagement, customers insights en personalisatie en voor omnichannel marketing. De theorie wordt daarbij direct gekoppeld aan de actuele beroepspraktijk.

In het kort

Als accountmanager ben je de intermediair tussen de klant en de organisatie. Een belangrijke functie waarbij alles draait om het opbouwen en onderhouden van de relatie met klanten. Je denkt mee met de klant, investeert in de relatie met de klant en probeert om de relatie met (potentiële) grote klanten te bewaken en te verbeteren. Met als uiteindelijk doel het verbeteren van de commerciële bedrijfsresultaten van de eigen organisatie.

Het korte HBO-programma Accountmanager biedt een snelle en diepgaande specialisatie op het gebied van klantrelaties en relatiebeheer. Onmisbare kennis voor iedere professional die het maximale uit klantrelaties wil halen. In de opleiding is o.a. aandacht voor acquisitie, CRM en koopgedrag. Je krijgt zo een goed beeld van alle belangrijke aspecten van accountmanagement. Kennis van accountmanagement  is veelgevraagd op de arbeidsmarkt. Deze praktijkgerichte opleiding past de opgedane kennis meteen toe in realistische praktijksituaties voor een optimaal leerrendement.

Daarom kies je voor het HBO-programma Accountmanager
 • Voordelig te volgen met STAP-budget.
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding Commerciële Economie.

Doelgroep en toelating

Het korte HBO-programma Accountmanager is bestemd voor iedereen die zich in zijn of haar (commerciële) functie bezighoudt met het onderhouden en uitbouwen van relaties met klanten en inkopende partijen. Dit kan zowel op de zakelijke als op de consumentenmarkt zijn. Zo is de opleiding o.a. interessant voor (aankomend) accountmanagers, salesmanagers, verkoopmanagers, inkoopmanagers, key accountmanagers, exportmanagers, regiomanagers, verkopers binnendienst, inkopers, acquisitiemedewerkers, vertegenwoordigers, verkoopadviseurs en commercieel medewerkers. Ook iedereen die een dergelijke functie ambieert, doet met deze opleiding essentiële kennis op.

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau gewenst.

De opleiding

De opleiding bestaat uit vier modules uit de bacheloropleiding Commerciële Economie – specialisatie Accountmanagement. Tijdens de opleiding is er aandacht voor de theorie, maar deze wordt direct gekoppeld aan de praktijk. Bijvoorbeeld door middel van de praktijkgerichte opdrachten waarin échte beroepsproducten worden ontwikkeld, zoals een accountplan. De actualiteit van het vakgebied wordt in deze opdrachten nauwlettend gevolgd.

Accountmanagement en relatiebeheer

Door globalisering, toenemende concentraties in de gehele productie- en leveringsketen en ontwikkelingen op het gebied van communicatie en informatica is de relatie tussen de klant en de leverancier veranderd. Samenwerking en interactie zijn steeds belangrijker geworden. Verkoop gebeurt vooral via een langetermijnrelatie en zelfs vanuit een adviserende rol. Een sterke relatie met de klant is dan ook belangrijker dan ooit. Deze module behandelt de principes van accountmanagement en relatiebeheer. Je leert hoe je een relatie met de klant opbouwt, onderhoudt en verbetert. De focus ligt daarbij op het (key-)accountplan.

Salesmanagement

(Online) transparantie heeft gezorgd voor meer concurrentie en meer macht bij de consument of inkoper. Een goed overwogen salesstrategie is dan ook onmisbaar om als bedrijf succesvol te blijven. Deze module gaat in op het schrijven van een strategisch en operationeel verkoopplan. Daarbij komen alle belangrijke (voorbereidende) strategische en operationele salesactiviteiten aan bod. Ook is er aandacht voor communicatie en voor het motiveren van collega’s om de verkoopdoelstellingen te behalen. Bovendien laat deze module zien hoe een CRM-systeem opgezet en beheerd kan worden.

Customer insights en personalisatie

Marketing richt zich meer en meer op consumentengedrag. Daarbij spelen praktische inzichten vanuit de psychologie een belangrijke rol. Als marketeer probeer je om vanuit algemene gedragsinzichten te komen tot een effectief marketingbeleid.

Tijdens deze module krijg je inzicht in de factoren die invloed hebben op het consumentengedrag. Op basis hiervan ga je verschillende scenario’s formuleren en deze vertalen naar de inzet van marketinginstrumenten in de verschillende fasen van het consumentenbeslissingsproces.

Omnichannel marketing

Omnichannel marketing heeft een groot effect op de klantbeleving.  Bij een omnichannel marketingstrategie worden alle relevante kanalen ingezet, waarbij de verschillende kanalen met elkaar geïntegreerd zijn en daarmee door elkaar gebruikt kunnen worden.

In deze module staat het ontwerpen van een omnichannelconcept volgens het Omnichannel Experience Model centraal. Ook is er aandacht voor het implementeren van een omnichannelstrategie, waarbij je rekening houdt met de interne en externe omgeving en de marketingdoelstellingen.

Examens en diploma

Het HBO-programma Accountmanager wordt afgesloten met een casus waarbij je een aantal opdrachten maakt. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen. Je kunt deze opdrachten gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit korte HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Accountmanager. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Alle opleidingen van LOI Hogeschool worden regelmatig herzien om te blijven aansluiten bij de actuele wensen van de arbeidsmarkt. Afhankelijk van je gekozen startdatum kan het dan ook voorkomen dat de inhoud van de opleiding afwijkt van de hierboven beschreven inhoud. Je volgt altijd het meest actuele klassikale programma.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 6 x € 339,00 Collegegeld klassikaal : 6 x € 369,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 6 x € 39,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.