Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Corporate en overheidscommunicatie

 • E-learning

Het HBO-programma Corporate en overheidscommunicatie omvat verschillende modules uit de bachelor CMD. Biedt de mogelijkheid tot vrijstelling.

Werk je als communicatieprofessional in of voor een grote corporate organisatie of overheidsinstantie of wil je dit gaan doen? Dan doe je met dit korte HBO-programma al in twee maanden waardevolle kennis op. Het diploma vormt dan ook een prima toevoeging op je cv.Het HBO-programma Corporate en overheidscommunicatie leert je o.a. hoe je het speelveld binnen en buiten deze organisaties analyseert en hoe je hierop inspeelt in de communicatie-uitingen. Ook organisatie-elementen als structuur, strategie en visie komen aan bod. Bovendien leer je over de opbouw van een communicatie-afdeling en de totstandkoming van de communicatieplanning binnen grote organisaties en overheidsinstanties. Onmisbare kennis voor iedereen die een communicatiefunctie bij een grote organisatie heeft of ambieert!

In het kort

Werk je als communicatieprofessional in of voor een grote corporate organisatie of overheidsinstantie of wil je dit gaan doen? Dan doe je met dit korte HBO-programma al in twee maanden waardevolle kennis op. Het diploma vormt dan ook een prima toevoeging op je cv.

De opleiding Corporate of overheidscommunicatie leert je o.a. hoe je het speelveld binnen en buiten deze organisaties analyseert en hoe je hierop inspeelt in de communicatie-uitingen. Ook organisatie-elementen als structuur, strategie en visie komen aan bod. Bovendien leer je over de opbouw van een communicatie-afdeling en de totstandkoming van de communicatieplanning binnen grote organisaties en overheidsinstanties. Onmisbare kennis voor iedereen die een communicatiefunctie bij een grote organisatie heeft of ambieert! 

Daarom kies je voor het HBO-programma Corporate en overheidscommunicatie
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Studeer flexibel thuis.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige HBO-bachelor CMD.

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Corporate en overheidscommunicatie is bestemd voor iedereen die als communicatieprofessional te maken heeft met grote corporate en/of overheidsorganisaties. Zo is de opleiding bijvoorbeeld interessant wanneer je op een communicatie-afdeling werkt of wil werken, maar ook wanneer je als zzp’er in opdracht van een dergelijke organisatie werkt.

Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HAVO-/MBO-niveau gewenst.

De opleiding

Dit korte HBO-programma bevat de module 'Corporate en overheidscommunicatie' uit een erkende bacheloropleiding. Je leert in deze opleiding over de samenhang tussen organisatie, stakeholders en communicatiemiddelen en -boodschappen. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld organisatie-elementen (visie, structuur, cultuur, doelen, strategie, leiderschapsstijl), het communicatieplan, planning en implementatie (contentcreatie).

Na afronding van de module:

 • ken je het belang van onderlinge afstemming van de organisatie-elementen visie, structuur, cultuur, leiderschapsstijl, doelen en USP's
 • kun je een zinvolle keuze in communicatiemiddelen, media en boodschappen maken, waarbij je gebruikmaakt van het Funderingsmodel voor communicatie
 • ben je in staat om aan de hand van de CI-mix de relatie te leggen tussen identiteit en imago en de consequenties van operationeel-tactische keuzes te benoemen voor het imago van de organisatie
 • kun je op basis van een analyse van trends en issues het krachtenveld beschrijven dat belangrijk is voor de aanpak van een communicatievraagstuk van de organisatie
 • kun je vorm en inhoud van middelen/media beoordelen en de juiste keuze maken
 • kun je onderbouwen welke communicatiemiddelen en media geschikt zijn voor de organisatie- en communicatiedoelen van de organisatie.
 • kun je aangeven wat voor de uitvoering van de communicatiestrategie nodig is aan middelen, tijd en expertise, op basis van het omgevingscanvas en het communicatieplan.

Examens en diploma

De opleiding wordt afgesloten met een flexibel examen. Dit examen kan iedere werkdag worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland. Je hoeft dus niet te wachten op een examendatum en kunt meteen examen afleggen wanner jij er klaar voor bent. En dat scheelt veel tijd!

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit korte HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Corporate en overheidscommunicatie. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 339,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 119,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.