Skip to footerSkip to content
 • E-learning

Wil je verder komen in de ICT? Start nu met de cursus Visual C# en doe snel en op een praktijkgerichte manier veelgevraagde kennis en vaardigheden op.

Kun je werken met Visual C#, dan is dat een grote pre op de arbeidsmarkt. Visual C# is een van de populairste programmeertalen. Dus voor wie wil doorgroeien in de ICT, biedt kennis van en vaardigheid in Visual C# veel extra kansen.Visual C# is een door Microsoft ontwikkelde, objectgeoriënteerde programmeertaal die wordt gebruikt in grote enterprise (web)applicaties die in een .NET-framework worden ontwikkeld. C# combineert de kracht en flexibiliteit van C++ en de eenvoud van Visual Basic. De cursus Visual C# van de LOI is een uitstekende keuze voor iedereen die zich wil specialiseren in deze veelgevraagde programmeertaal. Met deze cursus word je zeer praktijkgericht opgeleid tot professional op het gebied van Visual C#. Zet het behaalde certificaat op je cv en deuren gaan voor je open!

In het kort

Kun je werken met Visual C#, dan is dat een grote pré op de arbeidsmarkt. Visual C# is een van de populairste programmeertalen. Dus voor wie wil doorgroeien in de ICT, biedt kennis van en vaardigheid in Visual C# veel extra kansen.

Visual C# is een door Microsoft ontwikkelde, objectgeoriënteerde programmeertaal die wordt gebruikt in grote enterprise (web)applicaties die in een .NET-framework worden ontwikkeld. C# combineert de kracht en flexibiliteit van C++ en de eenvoud van Visual Basic. De cursus Visual C# van de LOI is een uitstekende keuze voor iedereen die zich wil specialiseren in deze veelgevraagde programmeertaal. Met deze cursus word je zeer praktijkgericht opgeleid tot professional op het gebied van Visual C#. Zet je behaalde certificaat op je cv en deuren gaan voor je open!

Daarom kies je voor de cursus Visual C#
 • Praktische cursus op HBO-niveau.
 • Flexibel via thuisstudie, goed te combineren met een baan.
 • Leer in korte tijd in een veelgevraagde programmeertaal.
 • Inclusief alle vakliteratuur, dus geen extra kosten.
 • Geen vooropleiding vereist.

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

Werk je als (beginnende) ontwikkelaar en programmeur en wil je doorgroeien in het ontwikkelen binnen .NET-framework ontwikkeling? Of ben de al langer werkzaam in dit vakgebied en wil je je skills uitbreiden? Dan zal het opdoen van kennis en vaardigheden van Visual C# je veel kansen bieden. Met de opleiding HBO Visual C# leer je alle ins en outs van deze veelgevraagde objectgeoriënteerde programmeertaal. Je behaalt een erkend certificaat waarmee je bewijst Visual C# te beheersen op professioneel niveau.

Om de cursus Visual C# te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig, maar enige basiskennis van programmeren is wel gewenst. Dit houdt in: kennis van primitieve datatypes, controle statements, methods en arrays. Als je nog niet over deze basiskennis beschikt, kies dan eerst voor de cursus Inleiding programmeren. Je krijgt dan in 1 maand tijd de basisbeginselen van programmeren onder de knie.

De cursus

Met de cursus Visual C# leer je op een heel praktijkgerichte manier alle ins en outs van de programmeertaal Visual C#. Na de basistheorie ga je aan de hand van verschillende opdrachten al snel aan de slag en leer je C# Windows-applicaties te bouwen op basis van een objectgeoriënteerde aanpak. Deze opdrachten zijn gebaseerd op het werk van een beginnend Visual C#-professional / .NET-ontwikkelaar. Met wat je leert kun je snel aan de slag in de praktijk je verder ontwikkelen tot expert.

In de cursus Visual C# komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • het aanmaken van nieuwe projecten binnen de Visual Studio IDE
 • werken met de code-editor, debugger en visuele ontwerper om applicatie te ontwikkelen
 • C#-code ontwikkelen met behulp van C#-datatypes, operatoren en controlestructuren
 • C#-scripts ontwikkelen met CS Script
 • het gebruik van exception handling
 • fouten opsporen en verhelpen in C#-code
 • classes ontwerpen en ontwikkelen op basis van objectgeoriëntatiebeginselen.

Examens en diploma

De cursus Visual C# wordt afgesloten met een praktijkopdracht die je thuis op elk gewenst moment kunt maken. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Als de praktijkopdracht met een voldoende wordt afgesloten, ontvang je het diploma Visual C# van de LOI.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 159,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 4 x € 19,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.