Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Basiskennis boekhouden (BKB®)

 • E-learning

Wil jij kennismaken met de belangrijke aspecten van boekhouden? Volg de cursus Boekhouden bij NTI. Begin vandaag nog en haal een officieel diploma!

Wil jij kennismaken met de belangrijke aspecten van boekhouden of je kennis op financieel gebied bijspijkeren? Volg dan de cursus Boekhouden van het NTI. Na het volgen van de cursus heb jij alle basiskennis in huis om boekhoudkundige werkzaamheden te verrichten. Bij afronding van de cursus Boekhouden ontvang je het erkende en veelgevraagde diploma Basiskennis boekhouden (BKB®). Wil je meer weten? Vraag dan onze gratis studiegids aan of neem contact op met een studieadviseur.

Beschrijving

Leer de kunst van het boekhouden

Met de cursus Boekhouden heb jij de kennis in huis om de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden te verrichten. Het grootboek, journaal, balansen, btw, eigen vermogen en nog veel meer komt langs. Basiskennis Boekhouden (BKB®) is geschikt voor iedereen die de boekhouding van een organisatie wil uitvoeren. Voor ondernemers is het ook een aanrader. Na afloop weet je hoe je facturen controleert en verwerkt, betalingen voorbereidt en debiteuren bewaakt. En ook niet onbelangrijk, je bent uitstekend voorbereid op het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering, waarmee je het erkende diploma Basiskennis boekhouden (BKB®) behaalt.

Officieel BKB®-diploma Associatie Examinering

Met de cursus Boekhouden kun je het diploma Basiskennis boekhouden halen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een officieel diploma waar in het bedrijfsleven veel vraag naar is. Een waardevol diploma dus, waar jij veel profijt van hebt!

Wat houdt boekhouden in?

Na de cursus Boekhouden kun jij de boekhouder assisteren bij het voeren van één of meerdere administraties.

 • Je  controleert en verwerkt alle uitgaande en binnenkomende facturen;
 • Je bereidt  betalingen voor en bewaakt debiteuren.
Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle diploma’s en certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus Boekhouden?

In de cursus Boekhouden maak je kennis met alle belangrijke aspecten van boekhoudkundige administratie. Zo leer je het eigen vermogen berekenen en journaalposten maken van financiële feiten. Daarnaast leer je een grootboekrekening openen, bijwerken en afsluiten.

LINK: Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Administratie
 • Inventaris en balans
 • Het grootboek
 • Eigen vermogen
 • Dagboeken
 • Het journaal
 • Btw
 • Het decimale rekeningstelsel
 • Proefbalans
 • Saldibalans

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Meer begeleiding met Plus

Wil jij graag meer persoonlijk contact en begeleiding tijdens je opleiding? Kies dan voor de Plus-variant. Met Plus volg je extra online lessen waarin je al jouw vragen direct kunt stellen aan een ervaren docent. Ook krijg je meer uitleg over moeilijke onderwerpen en kan je sparren over de lesstof. Tijdens de Plus-variant volg je 4 extra online lessen van ieder 2 uur.

Voordelen van Plus
 • Extra verdieping in de lesstof
 • Hogere slaagkans
 • Online sparren met je docent

Toelating

Je kunt direct starten met de cursus Boekhouden

Je hebt geen vooropleiding nodig om de cursus Boekhouden te volgen bij het NTI. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus. 

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®)? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Diploma uitreiking

Het erkende examen Basiskennis boekhouden

De opleiding Basiskennis Boekhouden leidt je op tot het erkende examen Basiskennis Boekhouden (BKB®) dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®).

€ 25,- voordeel op de examenkosten

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 190, maar € 165. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl.

Doorstromen na Basiskennis boekhouden (BKB®)

De cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) van het NTI sluit perfect aan op de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®). Na het behalen van de diploma's BKB® en BKC® ben je in het bezit van het diploma Financial Assistant. Met het diploma Financial Assistant kun je vervolgens doorgaan voor het Praktijkdiploma boekhouden (PDB®).

Baanperspectief

Basiskennis boekhouden in de praktijk

Nadat je de cursus Boekhouden hebt afgerond, hebben de basisprincipes van het boekhouden voor jou geen geheimen meer. Tijd om alles wat je hebt geleerd in de praktijk te gaan brengen! Met het diploma Basiskennis Boekhouden kun je terecht bij kleine of grote organisaties. Banen die hierbij passen zijn:

Boekhouder

Financial assistent

Administratief medewerker

Accountant

Medewerker debiteuren- of crediteurenadministratie

Financieel medewerker