Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Mindfulness

 • E-learning

Wil je (werk)stress verminderen, positiever in het leven staan en bewuster omgaan met je gevoelens en gedachten? Kies dan voor de LOI-cursus Mindfulness.

Ben je snel afgeleid of heb je veel stress? Leef je op de automatische piloot of ben je steeds maar bezig met wat je hierna moet doen? Wil je meer in het moment zijn en bewuster leren omgaan met je gevoelens en gedachten? Kies dan voor de LOI-cursus Mindfulness en zet de eerste stap richting een gelukkig en ontspannen leven. Mindfulness is een techniek uit het Boeddhisme om bewuster en positiever in het leven te staan. Daarnaast kan het gebruikt worden om (werk)stress en lichamelijke klachten te verminderen.De cursus Mindfulness gaat onder andere in op meditatie, yoga, ademhalings- en bewustzijnoefeningen, acceptatie en zelfanalyse. Je leert niet alleen de theorie, maar gaat ook zelf aan de slag. Zo oefen je o.a. aan de hand van online hoorcolleges. Na afloop van deze mindfulness-cursus sta je bewuster en met meer aandacht in het leven.

In het kort

Ben je snel afgeleid of heb je veel stress? Leef je op de automatische piloot of ben je steeds maar bezig met wat je hierna moet doen? Wil je meer in het moment zijn en bewuster leren omgaan met je gevoelens en gedachten? Kies dan voor de LOI-cursus Mindfulness en zet de eerste stap richting een gelukkig en ontspannen leven. Mindfulness is een techniek uit het Boeddhisme om bewuster en positiever in het leven te staan. Daarnaast kan het gebruikt worden om (werk)stress en lichamelijke klachten te verminderen.

De cursus Mindfulness gaat onder andere in op meditatie, yoga, ademhalings- en bewustzijnoefeningen, acceptatie en zelfanalyse. Je leert niet alleen de theorie, maar gaat ook zelf aan de slag. Zo oefen je o.a. aan de hand van online hoorcolleges. Na afloop van deze mindfulness-cursus sta je bewuster en met meer aandacht in het leven.

Daarom kies je voor de cursus Mindfulness
 • Korte en praktijkgerichte cursus.
 • Inclusief online hoorcolleges.
 • Online begeleiding door ervaren docenten.
 • Gratis boek ‘Gezond leven met mindfulness’ van Jon Kabat-Zinn.

Doelgroep en toelating

De cursus Mindfulness is bestemd voor iedereen die mindful wil leven en werken. Wil je rust vinden, (werk)stress verminderen, beter kunnen focussen en meer van het leven genieten? Dan is deze mindfulness cursus van de LOI de ideale keuze.

Na het afronden van de cursus Mindfulness kun je beter met je gevoelens en gedachten omgaan. Je leeft in het ‘hier en nu’ en hebt minder last van negatieve gedachten, onrustige gevoelens en stress. Kortom; straks ga jij mindful door het leven.

Na afloop van de LOI-cursus Mindfulness:

 • ben je bekend met gerelateerde therapieën en technieken
 • weet je alles over bewust leven, meditatie, spiritualiteit en yoga
 • ken je je eigen lichaam en gedachten
 • kun je mindfulness toepassen in je werksituatie en de rest van je leven
 • beheers je diverse adem- en lichaamsoefeningen
 • beheers je diverse aandachts-, concentratie- en bewustzijnsoefeningen
 • ken je de geschiedenis van mindfulness.

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de cursus Mindfulness te volgen.

De cursus

De cursus Mindfulness is zeer praktijkgericht. Wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen om zo stap voor stap de kwaliteit van je leven te verbeteren. De cursus bestaat uit zes modules. Het boek van de Amerikaanse wetenschapper Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness in de gezondheidszorg, vormt een belangrijke leidraad. Om je ervaringen vast te leggen houd je gedurende de hele cursus een persoonlijk dossier bij.

Examens en diploma

Aan de cursus Mindfulness zijn geen examens verbonden. Er wordt dan ook geen diploma of certificaat afgegeven.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 89,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.