Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Basis Elektrotechnisch Installeren - Virtual Classroom

 • Virtueel Klassikaal

Je wilt gaan werken in het vakgebied van elektrotechniek. Je wilt bijvoorbeeld elektrotechnische apparatuur en systemen maken, aanleggen of repareren. Dit is ook een interessante opleiding als je werkt in een elektrotechnische omgeving, maar geen technische functie uitoefent. Je krijgt hiermee een goed beeld van elektrotechniek.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn. Wil je gaan werken in de elektrotechniek? Maar heb je hier nog geen ervaring in? Dan is dit de juiste opleiding. Ook is dit de juiste keuze als je in een elektrotechnische omgeving werkt, geen technische functie uitoefent, maar wel inzicht wilt hebben in elektrotechniek. In korte tijd leer je de basis van elektrotechniek en begrijp je alles van elektrische weerstanden, schakelingen en transformatoren. Ook krijg je inzicht in machines en motoren. Zo krijg je stap voor stap zicht op de werkzaamheden in het vakgebied elektrotechniek. Het diploma geeft je mogelijk vrijstelling in een erkende MBO-opleiding niveau 2 van NCOI.

Leerplan

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De basisbegrippen van de elektrotechniek
 • Elektrische netwerken
 • Transformatoren en elektromotoren
 • Veilig werken in de elektrotechniek

Opleidingskenmerk(en)

Vakopleiding

Rooster

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 3 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 6 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • Virtual classroom: Les van een docent in een digitaal klaslokaal samen met medestudenten
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Leerdoel(en)

Met deze opleiding leg je een goede basis in de elektrotechniek. De docenten zorgen voor een heldere inleiding in dit vakgebied en leggen de basisbegrippen duidelijk uit. Je gaat praktijkgericht aan de slag en krijgt stap voor stap inzicht in elektrotechniek.

Je kunt bij deze opleiding gebruikmaken van onze online leeromgeving. Hier vind je veel opleidingsgerelateerde informatie die voor jou handig is tijdens de opleiding.

Toelating

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.