Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Marketing A

 • E-learning

Met de cursus Marketing A maak je snel een succesvolle start in het vakgebied Marketing. Start nu en haal snel een waardevol diploma.

De cursus Marketing A is dé basis voor iedereen die carrière wil maken in de marketing. Met deze praktijkgerichte opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op om uitstekend uit de voeten te kunnen met de marketingmix, marketingstrategieën, marktonderzoek, marketingplanning, online marketing en andere commerciële activiteiten. Met het diploma Marketing A toon je aan over de benodigde kennis en vaardigheden te beschikken die nodig zijn om succesvol aan de slag te kunnen in een marketingfunctie.Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

In het kort

De cursus Marketing A is dé basis voor iedereen die carrière wil maken in de marketing. Met deze praktijkgerichte opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op om uitstekend uit de voeten te kunnen met de marketingmix, marketingstrategieën, marktonderzoek, marketingplanning, online marketing en andere commerciële activiteiten. Met het diploma Marketing A toon je aan over de benodigde kennis en vaardigheden te beschikken die nodig zijn om succesvol aan de slag te kunnen in een marketingfunctie.

Daarom kies je voor de cursus Marketing A
 • Praktijkgerichte cursus.
 • Flexibel via thuisstudie, goed te combineren met een baan.
 • Inclusief lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Inclusief online hoorcolleges.
 • Een waardevolle toevoeging aan je cv.

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

De cursus Marketing A is bestemd voor iedereen die nog geen werkervaring op commercieel en/of marketinggebied heeft en carrière wil maken in het vakgebied marketing. Ook is de opleiding Marketing A zeer aan te raden voor mensen die op uitvoerend niveau te maken hebben met marketing en verkoop. Bijvoorbeeld als assistent brandmanager, assistent marketingcoördinator, als ondersteuning van de salesafdeling of in een marketing- of salesfunctie op middle managementniveau.

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Marketing A. We gaan uit van een vooropleiding op minimaal HAVO-niveau en een goede rekenvaardigheid.

De cursus

De opleiding Marketing A is opgebouwd uit twee onderdelen: Marketing en Verdieping marketing.

Het onderdeel Marketing biedt een brede basis in het vakgebied. Onderwerpen die als eerste aan bod komen zijn onder meer het marketingconcept, de externe omgeving, marktpotentieel en marktaandeel. Daarna ga je verder met de onderwerpen marktonderzoek en de vier P's uit de marketingmix. Natuurlijk worden ook de actuele onderwerpen als duurzaamheid, wetgeving en natuurlijk de diverse vormen van online marketing niet vergeten.

In het tweede onderdeel, Verdieping marketing, ga je dieper in op hetgeen je in de eerste module hebt geleerd en dan met name het toepassen ervan in praktijksituaties. Zo ga je aan de slag met de SWOT-analyse en marketingstrategie. Je leert ook marketinggerelateerde berekeningen maken zoals rekenen met prijselasticiteit, verkoopprijsberekening en het berekenen van het break-even-point. Aan bod komt vervolgens hoe je een internationale product- en communicatiestrategie opstelt volgens de theorie van Kotler. Je leert ook hoe je de berekeningen maakt die nodig zijn om conclusies te kunnen trekken uit marktonderzoek. Tot slot leer je meer over de instrumenten die je kunt inzetten in online marketing, gericht op attractie en transactie.

Examens en diploma

Beide onderdelen van de cursus Marketing A worden afgesloten met een LOI-examen. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

De examens voor de cursus Marketing A worden afgenomen door de Examencommissie van de LOI. Na succesvolle afronding van de twee examens en de casusopdracht heb je het LOI-diploma Marketing A op zak.

Wil je verder leren en je specialiseren in een bepaald vakgebied? Kies dan bijvoorbeeld voor Online marketing, Social media, CRM of Recruitment marketing.

Wil je een erkend HBO-diploma halen op het gebied van marketing en verkoop? Volg dan een kort HBO-programma of een volledige HBO-bacheloropleiding bij LOI Hogeschool in het vakgebied Marketing, communicatie en verkoop. Wel dient aan de vooropleidingseisen van de desbetreffende opleiding te worden voldaan

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 99,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Extra materiaal

Heb je moeite met rekenvaardigheid en wil je daarin graag extra ondersteuning? Dan raden we aan het boek Commerciële calculaties 1, van John Smal aan te schaffen. De prijs van dit boek is ongeveer € 47,95.

Examenkosten

Examengeld: 6 x € 39,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.