Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Front-end developer (klassikaal/virtual classrooms)

 • Klassikaal

De opleiding Front-end developer bereidt je perfect voor op de praktijk. Leer o.a. over HTML, Javascript, PHP, MySQL en frameworks. Lees hier meer.

Tijdens het HBO-programma Front-end developer leer je werken met HTML/CSS, Javascript, PHP & MySQL en front-end frameworks. Naast het diploma behaal je een branche-erkend CIW certificaat. De opleiding is zeer praktijkgericht. Wat je leert pas je meteen toe in uitdagende praktijkopdrachten.In de ICT-branche is een groot tekort aan goed opgeleide ICT’ers en front-end ontwikkelaars zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Wie nu start met een ICT-opleiding zal daar zeker van profiteren, want na afronding van deze opleiding kun je vrijwel overal terecht!De getoonde kosten zijn exclusief externe examenkosten.

In het kort

Als front-end ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de technische voorkant van een website, applicatie of programma. Jij zorgt ervoor dat het programma er niet alleen goed uit ziet, maar ook echt werkt. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van het front-endgedeelte van een toepassing. Zowel op het gebied van de technische aspecten als op het gebied van usability en toegankelijkheid.

Met het HBO-programma Front-end developer doe je alle kennis en vaardigheden op om als front-end ontwikkelaar aan de slag te gaan. Je leert o.a. werken met HTML/CSS en Javascript, de koppeling naar de database maken met PHP & MySQL en front-end frameworks gebruiken. De opleiding is zeer praktijkgericht. Wat je leert pas je meteen toe in uitdagende praktijkopdrachten.

In de ICT-branche is een groot tekort aan goed opgeleide ICT’ers en front-end ontwikkelaars zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Wie nu start met een ICT-opleiding zal daar zeker van profiteren, want na afronding van deze opleiding kun je vrijwel overal terecht!

Daarom kies je voor het HBO-programma Front-end developer
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, zeer waardevolle toevoeging op je cv.
 • Behaal tijdens de opleiding ook het branche-erkende certificaat CIW Javascript Specialist.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige HBO-bacheloropleiding Software engineering.

Doelgroep en toelating

Als front-end developer hou je je bezig met het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van het front-endgedeelte van een toepassing. 'Front-end' houdt in dat je je richt op het gedeelte van een toepassing die voor de gebruiker zichtbaar is. Ook wel user interface (UI) of gebruikersinterface genoemd. Je bent verantwoordelijk voor de technische aspecten én voor usability en toegankelijkheid. Je zorgt in feite voor de verbinding tussen de programmatuur die nodig is om een toepassing te laten functioneren en het design.

De opleiding Front-end developer is bestemd voor iedereen die aan de slag wil als front-end ontwikkelaar. De opleiding is geschikt voor IT’ers die door willen groeien naar een functie op HBO-niveau of zich willen specialiseren in front-end development, maar ook voor professionals uit andere branches die de overstap willen maken naar de IT.

Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Beschik je nog niet over programmeerervaring? Dan is het aan te raden om eerst de cursus te volgen, zodat je over voldoende basiskennis beschikt.

De opleiding

De opleiding biedt alle kennis en vaardigheden om aan de slag te kunnen als front-end ontwikkelaar en daagt je uit de opgedane kennis direct toe te passen in de praktijk.

HTML/CSS

Je doet grondige kennis op van de structuurtaal HTML en de opmaaktaal CSS. Onmisbare kennis voor professionals die zich bezig willen houden met webontwikkeling of webbeheer! In deze module leer je o.a. over de opbouw (syntax) van zowel HTML als CSS, verschillende HTML-tags en CSS-properties. Ook de toepassing komt uitgebreid aan bod. Daarnaast is er aandacht voor browserversies en -compatibiliteit.

Programmeren Javascript

Je ontwikkelt zelfstandig interactieve functionaliteit aan de clientkant van een webapplicatie van enige complexiteit met behulp van Javascript en maakt daarbij gebruik van het DOM van een webpagina.

PHP & MySQL

In deze module ontwikkel je zelfstandig een dynamische website van enige complexiteit met behulp van PHP en MySQL.

Front End frameworks

Je leert werken met internationaal bekende frameworks.

Examens en diploma

De module Javascript programmeren wordt afgerond met een examen bij CIW. De overige modules rond je af met een praktijkopdracht. Deze kun je gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding geeft recht op het diploma HBO-programma Front-end developer. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen. Naast het diploma, behaal je voor de module Javascript programmeren een branche-erkend CIW-certificaat.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 5 x € 349,00 Collegegeld klassikaal : 5 x € 379,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 5 x € 29,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Houd daarnaast rekening met een uitgave van ongeveer € 150,00 voor examens die door andere exameninstanties worden afgenomen. Dit bedrag betaal je aan de desbetreffende exameninstantie(s).

Houd er rekening mee dat kosten voor externe examens niet onder de STAP-regeling vallen. Je kunt alleen STAP-budget aanvragen voor kosten die je aan de LOI betaalt. Externe examenkosten betaal je zelf aan de desbetreffende exameninstantie.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.