Skip to footerSkip to content
  1. Alle Cursussen

Introductie in SQL

  • E-learning

Leren hoe je een goede query schrijft, databases vult en analyses maakt op jouw database? Begin meteen!

Tegenwoordig draait alles om data. Big Data! Hoewel er steeds meer gewerkt wordt met nieuwe types databases, is SQL nog steeds de meest gebruikte vorm. SQL staat voor Structural Query Language en is een taal bestemd om databases mee te vullen, de data aan te passen en te ordenen of analyseren. Veel mensen gebruiken SQL vooral om een goede query te schrijven en data uit een database te halen voor analyse. Na deze training ken je de volledige basis en kun je goed uit de voeten met SQL!

Inhoud

Over Online Academy: Je hebt toegang tot deze Online Training maar ook tot de meer dan 250 andere Online Trainingen, podcasts en webinars. Je hebt onbeperkt toegang tot dit aanbod van meer dan 15 erkende opleiders. Bijvoorbeeld Boertien Vergouwen Overduin, NCOI Opleidingen, SRM, Computrain en meer. Hoe werkt het? Je kan de online trainingen direct starten via opleiding.nl. Je kunt dan direct aan de slag met je online training en ook bekijken welk ander aanbod er beschikbaar is.

Diploma uitreiking

Voor het volgen van een Online Academy product ontvang je een certificaat. Deze wordt bij succesvol afronden direct in het platform zichtbaar.

Leerdoel(en)

Wat kun jij na het succesvol afronden van deze training?

  • Jij kunt rijen en kolommen selecteren in een database.
  • Jij kunt verschillende commando's in SQL uitvoeren.
  • Jij kent het commando om zelf een database te creëren.
  • Jij kunt tabellen maken, updaten en verwijderen.

Doelgroep(en)

Deze training is ideaal voor iedereen die werkt of gaat werken met SQL-databases. Voorkennis is niet noodzakelijk. Als je een eigen database hebt waar je op kunt oefenen, helpt dat. In deze training zitten ook voorbeelddatabases die je kunt gebruiken. Let op: voor deze Online Training heb je software nodig. Deze is gratis beschikbaar, maar moet wel geïnstalleerd worden op je computer.

Samenvatting

Je product is een jaar beschikbaar en wordt niet automatisch verlengd.