Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Effectief coachen en communiceren met NLP (klassikaal/virtual classrooms)

 • Klassikaal

De cursus Effectief coachen en communiceren met NLP leert je alles over NLP en hoe je de technieken kunt toepassen in je dagelijks leven en werk.

Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. Wil je NLP-technieken inzetten bij het coachen van en communiceren met mensen in je (werk)omgeving? Dan is deze cursus een aanrader.Na het volgen van deze opleiding heb je een goed beeld van neurolinguïstisch programmeren. Bovendien kun je de bijbehorende technieken inzetten om effectiever te coachen en communiceren. Je kunt een gesprekspartner beter doorzien en bent in staat om meer invloed uit te oefenen op het gesprek. Ook zul je beter begrijpen hoe je zelf communiceert en in staat zijn om je eigen communicatie af te stemmen op de gesprekspartner en het gewenste doel.Deze cursus biedt een goede basis in de NLP principes en sluit naadloos aan op het uitgebreide post-HBO certificaat Communicatie Professional (te behalen via Sirius Commitment), waarin je NLP Practitioner wordt met een internationale accreditatie.

In het kort

Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. Ben je geïnteresseerd in een cursus NLP? En wil je NLP-technieken kunnen inzetten bij het effectief coachen van en communiceren met mensen in je (werk)omgeving? Dan is de praktijkgerichte cursus Effectief coachen en communiceren met NLP een aanrader.

Na het volgen van deze klassikale cursus heb je een goed beeld van neurolinguïstisch programmeren. Bovendien kun je de bijbehorende NLP-technieken inzetten om effectiever te coachen en communiceren. Je zult een gesprekspartner beter doorzien en in staat zijn om meer invloed uit te oefenen op het gesprek. Ook zul je beter begrijpen hoe je zelf communiceert en in staat zijn om je eigen communicatie af te stemmen op de gesprekspartner en het gewenste doel.

Deze praktijkgerichte cursus biedt een goede basis in de NLP principes en sluit naadloos aan op het uitgebreide post-HBO certificaat Communicatie Professional (te behalen via Sirius Commitment), waarin je NLP Practitioner wordt met een internationale accreditatie.

Daarom kies je voor de cursus Effectief coachen en communiceren met NLP
 • Zeer praktijkgerichte cursus NLP.
 • Inclusief lesmateriaal en online hoorcolleges.
 • Begeleiding door ervaren trainers.
 • Ontwikkeld in samenwerking met Sirius Commitment en daarom goede doorstroommogelijkheden naar hun post-HBO.

Doelgroep en toelating

Deze cursus in NLP is bestemd voor iedereen die beroepsmatig of privé meer wil bereiken door effectiever te communiceren m.b.v. NLP-technieken. Zo is de opleiding o.a. interessant voor managers, leidinggevenden en andere professionals die regelmatig overleg voeren, presentaties geven, onderhandelen of verkopen. De cursus is ook een aanrader voor trainers, counselors, therapeuten en coaches die kennis over en vaardigheid in de NLP-technieken willen opdoen. Natuurlijk kun je de cursus ook volgen uit pure interesse in NLP. 

Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel gaan we ervan uit dat je minimaal over een MBO werk- en denkniveau beschikt.

De cursus

De cursus Effectief coachen en communiceren met NLP is zeer praktijkgericht. Naast een duidelijke uitleg over wat NLP inhoudt, wordt aan de hand van voorbeelden en oefeningen duidelijk gemaakt wat NLP kan betekenen.

Examens en diploma

De cursus wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Als je deze opdracht succesvol hebt afgerond en de bijeenkomsten hebt bijgewoond, ontvang je het LOI-diploma Effectief coachen en communiceren met NLP.

Wie verder wil studeren, kiest bijvoorbeeld voor de HBO-bachelor Management of het korte HBO-programma Human Resource Management (HRM). Ook starten als ZZP’er of Zelfstandig life coach zijn interessante opleidingen om als zelfstandige een praktijk op te starten. Verder sluit deze praktijkgerichte cursus naadloos aan op het uitgebreide post-HBO certificaat Communicatie Professional (te behalen via Sirius Commitment), waarin je NLP Practitioner wordt met een internationale accreditatie.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Alle opleidingen van de LOI worden regelmatig herzien om te blijven aansluiten bij de actuele wensen van de arbeidsmarkt. Afhankelijk van je gekozen startdatum kan het dan ook voorkomen dat de inhoud van de opleiding afwijkt van de hierboven beschreven inhoud. Je volgt altijd het meest actuele klassikale programma.

Studiemethode en begeleiding

LOI Klassikaal+, de nieuwste, meest flexibele manier van klassikaal studeren

Met LOI Klassikaal+ bereik je meer in minder tijd. Je volgt om de 3 weken een bijeenkomst. De ene keer in de klas en de andere keer via virtual classrooms. Dankzij deze unieke combinatie bespaar je veel tijd, terwijl je toch regelmatig persoonlijk contact hebt!

 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week.

Studieduur: 5 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld klassikaal : 5 x € 179,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.