Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Branchediploma schoonheidsspecialist

 • E-learning

De cursus Branchediploma schoonheidsspecialist behandelt alle kennis die een schoonheidsspecialist nodig heeft. Haal het branche-erkende TCI-diploma.

Heb je interesse in uiterlijke verzorging en wil je graag in deze branche aan de slag? Kies dan voor de opleiding Branchediploma schoonheidsspecialist van de LOI. De cursus biedt alle kennis die je als schoonheidsspecialist nodig hebt. Zo leer je diverse behandelingen uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan: reiniging, massage en cosmetische hand- en voetverzorging. Ook leer je hoe je op een professionele manier make-up aan kunt brengen. De vaardigheden oefen je niet alleen in de praktijkgerichte opdrachten, maar ook tijdens de praktijkdagen, die onder begeleiding zijn van professionals. Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor ondernemersvaardigheden. Na afloop van deze opleiding schoonheidsspecialist heb je het veelgevraagde branchediploma van TCI op zak en kun je aan de slag als schoonheidsspecialist in een schoonheidssalon. Of start je eigen salon!De getoonde kosten zijn exclusief externe examenkosten.

In het kort

Heb je interesse in uiterlijke verzorging en wil je graag in deze branche aan de slag? Kies dan voor de opleiding Branchediploma schoonheidsspecialist van de LOI. De opleiding biedt alle kennis die je als schoonheidsspecialist nodig hebt. Zo leer je diverse behandelingen uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan: reiniging, massage en cosmetische hand- en voetverzorging. Ook leer je hoe je op een professionele manier make-up aan kunt brengen. De vaardigheden oefen je niet alleen in de praktijkgerichte opdrachten, maar ook tijdens de praktijkdagen, die onder begeleiding zijn van professionals. Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor ondernemersvaardigheden en na afloop van deze opleiding tot schoonheidsspecialist heb je het veelgevraagde branchediploma van TCI op zak en kun je aan de slag als schoonheidsspecialist in een schoonheidssalon. Of start je eigen salon!

Daarom kies je voor de cursus Branchediploma schoonheidsspecialist
 • Flexibel via thuisstudie, goed te combineren met een baan.
 • Inclusief acht praktijkdagen.
 • Inclusief lesmateriaal Beauty Level Basics van Visavi.
 • Inclusief het boek 'Ondernemen'.
 • Erkend branchediploma.
 • Leidt op voor de TCI-examens.

Doelgroep en toelating

De opleiding Branchediploma schoonheidsspecialist is bestemd voor iedereen die aan de slag wil in de beautybranche. Met het branche-erkende diploma op zak kun je werken als schoonheidsspecialist in een schoonheidssalon of een eigen praktijk starten. Ook kun je gaan werken in een wellness resort, beautycenter, beautysalon, sauna en zelfs ter ondersteuning van plastisch chirurgen en dermatologen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Branchediploma schoonheidsspecialist.

De cursus

De opleiding Branchediploma schoonheidsspecialist is opgebouwd uit drie delen en behandelt alles wat je als schoonheidsspecialist moet weten én kunnen. Het lesmateriaal is ontwikkeld door de branche. De opleiding behandelt kennis en vaardigheden die iedere schoonheidsspecialist nodig heeft. Denk aan ondernemersvaardigheden, hygiënisch en veilig werken en arbozaken. Daarnaast gaan we uitgebreid in op de voorbereiding en uitvoering van de behandelingen. De producten en apparaten die een schoonheidsspecialist gebruikt voor de behandelingen komen ook aan bod. Tijdens de praktijkdagen wordt aandacht besteed aan het portfolio dat je opbouwt en nodig hebt voor het examen.

Examens en diploma

Het examen wordt afgenomen door TCI en bestaat uit praktijk- en theorie-examens.

Om in aanmerking te komen voor het Branchediploma schoonheidsspecialist, moet je de volgende examens met een voldoende resultaat hebben afgerond en de bijbehorende bewijzen van bekwaamheid hebben behaald:

 • Kosmetische hand-, nagel- en voetverzorging Proeve praktijkexamen (bewijs van bekwaamheid 3.14)
 • Lichaamsbehandeling Integrale kennistoets Theorie 1 (bewijs van bekwaamheid 3.35)
 • Lichaamsbehandeling Integrale kennistoets Theorie 2 (bewijs van bekwaamheid 3.35)
 • Lichaamsbehandeling Proeve praktijkexamen (bewijs van bekwaamheid 3.35)
 • Gelaatsbehandeling Integrale kennistoets Theorie 1 (bewijs van bekwaamheid 3.36)
 • Gelaatsbehandeling Integrale kennistoets Theorie 2 (bewijs van bekwaamheid 3.36)
 • Gelaatsbehandeling Proeve praktijkexamen (bewijs van bekwaamheid 3.36)
 • Portfolio-assessment Ondernemersvaardigheden (bewijs van bekwaamheid 3.17)

De examens worden bij TCI vier keer per jaar georganiseerd. Om te mogen deelnemen aan de praktijkexamens moet de proeve van bekwaamheid tijdens de laatste LOI-praktijkdag met goed gevolg zijn afgelegd.

Kijk op voor meer informatie over de aanmelding voor het examen.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Na succesvolle afronding van deze opleiding heb je het officiële branchediploma van TCI op zak. Dit is een veelgevraagd diploma op de arbeidsmarkt. Met dit diploma kun je je bovendien aansluiten bij brancheorganisatie ANBOS. Een waardevol kwaliteitskeurmerk! Bovendien ben je als cursist van deze erkende opleiding welkom als aspirant-lid.

Wil je na deze cursus je kennis van uiterlijke verzorging verbreden? Bijvoorbeeld om meer diensten aan te kunnen bieden en daarmee je marktwaarde te vergroten? Denk eens aan een van de andere LOI-cursussen in dit vakgebied: Nagelstyling, Thuiskapper, Visagie of Make-up artist.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 18 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 18 x € 135,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Dit heb je nodig

Voor het volgen van deze cursus heb je ook materialen nodig. Deze kunnen LOI-cursisten met korting aanschaffen bij Podiamed. Houd hiervoor rekening met een uitgave van ongeveer € 520,- (exclusief make up). Het is ook mogelijk een pakket met make up aan te schaffen. Dit pakket kost € 645,54. Deze materialen kun je ook goed na deze cursus gebruiken.

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 910,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.