Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Basis software engineering

 • E-learning

Deze cursus vormt een goede introductie in het vakgebied én biedt waardevolle basiskennis. Incl. lesmateriaal en begeleiding door ervaren professionals.

Heb je affiniteit met computers en software en lijkt het je leuk om te werken als software engineer? Dan geef je jezelf met deze opleiding een vliegende start! In een paar maanden doe je belangrijke en veelgevraagde kennis op. Daarmee zien werkgevers je graag komen!In de opleiding Basis software engineering verdiep je je o.a. in de IT-infrastructuur en raak je thuis in HTML/CSS. Ook is er aandacht voor de Agile werkwijze en de meest populaire variant hiervan: Scrum. Zo ben je straks goed voorbereid op het werken aan IT-projecten.Na deze opleiding heb je een waardevol LOI-diploma op zak. Met de module AMBI e-CF® Infrastructure behaal je bovendien meteen een branche-erkend EXIN-certificaat dat je meteen op je cv kunt zetten!De getoonde kosten zijn exclusief externe examenkosten.

In het kort

Heb je affiniteit met computers en software en lijkt het je leuk om te werken als software engineer? Dan geef je jezelf met deze opleiding een vliegende start! In een paar maanden doe je belangrijke en veelgevraagde kennis op. Daarmee zien werkgevers je graag komen!

In de opleiding Basis software engineering verdiep je je o.a. in de IT-infrastructuur en raak je thuis in HTML/CSS. Ook is er aandacht voor de Agile werkwijze en de meest populaire variant hiervan: Scrum. Zo ben je straks goed voorbereid op het werken aan IT-projecten.

Na deze opleiding heb je een waardevol LOI-diploma op zak. Met de module AMBI e-CF® Infrastructure behaal je bovendien meteen een branche-erkend EXIN-certificaat dat je meteen op je cv kunt zetten!

Daarom kies je voor de cursus Basis software engineering
 • In korte tijd actuele en veelgevraagde kennis.
 • Waardevolle toevoeging op je cv.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Inclusief al het benodigde lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in het werkveld.

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

De opleiding Basis software engineering is bestemd voor iedereen die wil werken als software-ontwikkelaar, maar nog geen ervaring heeft. Je ontdekt met deze opleiding of het beroep iets voor je is  én doet belangrijke basiskennis op. Na de cursus kun je aan de slag als (junior) software engineer of kun je je verder specialiseren door een vervolgopleiding te volgen.

Voor toelating tot deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

De cursus

De opleiding is opgebouwd uit drie modules:

AMBI e-CF® Infrastructure

In deze module komen verschillende basisprincipes, methoden en technieken op het gebied van de IT-infrastructuur aan bod. Zo leer je o.a. over het infrastructureel system, netwerken, internet en datacommunicatie, de data-infrastructuur en over principes van  beheer, exploitatie, beveiliging en IT-documentatie.

HTML/CSS

Je doet grondige kennis op van de structuurtaal HTML en de opmaaktaal CSS. Onmisbare kennis voor professionals die zich bezig willen houden met webontwikkeling of webbeheer! In deze module leer je o.a. over de opbouw (syntax) van zowel HTML als CSS, verschillende HTML-tags en CSS-properties. Ook de toepassing komt uitgebreid aan bod. Daarnaast is er aandacht voor browserversies en -compatibiliteit.

Agile Scrum

Deze module richt zich op Agile werken. Snel veranderende markten en vraag vergen van bedrijven dynamisch ingerichte werkprocessen en projecten. Deze manieren van werken gaan meer uit van samenwerking en gebruik van talent dan van structuur en vaste patronen en rolverdelingen. Wendbaarheid, creativiteit en pro-activiteit zijn hier de sleutelwoorden. Ofwel: Agile werken. Je leert wat de Agile-werkwijze inhoudt en verdiept je in de meest populaire variant hiervan: Scrum.

Examens en diploma

De modules HTML/CSS en Agile Scrum worden afgerond met een eindopdracht. Deze kun je maken wanneer jij er aan toe bent. De module AMBI e-CF Infrastructure wordt afgerond met een EXIN-examen. Dit kun je zelf inplannen via .

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van deze cursus geeft recht op het LOI-diploma Basis software engineering. Daarnaast behaal met de module AMBI e-CF®: Infrastructure meteen een veelgevraagd EXIN-certificaat.

Wil je je kennis na deze opleiding verder verbreden? Kies dan bijvoorbeeld voor een van de korte HBO-programma’s HBO Front-end developer, HBO Back-end developer, HBO Full-stack developer, of de bachelor HBO Informatica-Software Engineering. Of kies voor een van de programmeertalen. Bij de bachelor dien je wel aan de vooropleidingseisen te voldoen.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 169,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 6 x € 19,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Houd daarnaast rekening met een uitgave van ongeveer € 260,00 voor examens die door andere exameninstanties worden afgenomen. Dit bedrag betaal je aan de desbetreffende exameninstantie(s).

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.