Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Management en economie

 • E-learning

Het korte HBO-programma Management en economie biedt managementvaardigheden en een stevige basis op bedrijfseconomisch gebied. Schrijf je nu in.

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière en ambieer je een managementfunctie? Dan doe je met het korte HBO-programma Management en economie onmisbare kennis op. Je ontwikkelt je managementvaardigheden en legt een brede basis op het gebied van bedrijfseconomie. Zo leer je onder andere over leidinggeven, personeelsmanagement, logistiek, inkoop, kostenberekeningen en financiën.Kennis van management en economie is niet alleen belangrijk voor (toekomstige) managers, maar ook zeker waardevol in tal van andere functies. Het biedt je (meer) inzicht in de algehele bedrijfsvoering en zorgt ervoor dat je makkelijker kunt meepraten over bedrijfseconomische onderwerpen.

In het kort

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière en ambieer je een managementfunctie? Dan doe je met deze korte opleiding onmisbare kennis op. Je ontwikkelt je managementvaardigheden en legt een brede basis op het gebied van bedrijfseconomie. Zo leer je onder andere over leidinggeven, personeelsmanagement, logistiek, inkoop, kostenberekeningen en financiën.

Kennis van management en economie is niet alleen belangrijk voor (toekomstige) managers, maar ook zeker waardevol in tal van andere functies. Het biedt je (meer) inzicht in de algehele bedrijfsvoering en zorgt ervoor dat je makkelijker kunt meepraten over bedrijfseconomische onderwerpen.

Daarom kies je voor het HBO-programma Management en economie
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Naar keuze thuis of klassikaal te volgen.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij diverse volledige HBO-bacheloropleidingen.

Wil je wel kennis op HBO-niveau opdoen, maar geen vierjarige opleiding volgen? Dan is een kort HBO-programma de ideale keuze. In korte tijd verdiep je je gericht in een onderwerp en behaal je een waardevol diploma.

Een kort HBO-programma bestaat uit één of meerdere modules uit een volledige bacheloropleiding. Je profiteert dan ook van dezelfde kwaliteit. En wil je later alsnog de bachelor volgen? Dan kun je het diploma inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Management en economie is een aanrader voor beginnende managers en iedereen die een managementfunctie ambieert. De opleiding is ook heel geschikt wanneer je je kennis van management en bedrijfseconomie wilt opfrissen.

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau gewenst.

De opleiding

De opleiding biedt in korte tijd de belangrijkste kennis op het gebied van management en bedrijfseconomie. Zo leer je onder andere over leidinggeven, personeelsmanagement, logistiek, inkoop, kostenberekening en financiën.

De opleiding omvat twee modules:

Middle management

In deze module doe je algemene managementkennis op tactisch niveau op. Je maakt kennis met organisatorische beginselen, managementprincipes en de manier waarop deze in de praktijk worden gebracht. Zo is er o.a. aandacht voor:

 • bestuur en besluitvormingsprocessen;
 • doelstellingen en beleid;
 • planning en procesbeheersing;
 • organiseren;
 • leiding geven;
 • communicatie;
 • personeelsmanagement;
 • financieel management;
 • marketing management;
 • kwaliteitsmanagement;
 • productie en logistiek management;
 • informatiemanagement.
Oriëntatie bedrijfseconomie

Deze module behandelt de bedrijfseconomische kant van management. Als manager moet je inzicht hebben in de financiële situatie van de organisatie en het vermogen bezitten om deze bij te sturen. Deze module leert je daarom bedrijfseconomische berekeningen en analyses maken. Ook leer je berekeningen en analyses beoordelen. Onderwerpen in deze module zijn o.a. kostprijs en kostprijsberekening, soorten interest, interestberekening, vormen van vreemd vermogen, financiële reorganisatie, herkapitalisatie en het bepalen van de intrinsieke waarde.

Examens en diploma

Beide modules worden afgerond met een flexibel LOI-examen. Dat betekent dat het examen iedere werkdag kan worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland. Je hoeft niet te wachten op een examendatum en kunt meteen examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent. En dat scheelt veel tijd! Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding geeft recht op het diploma HBO-programma Management en economie. Het diploma kan bij doorstroming naar een volledige bacheloropleiding vaak worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 3 x € 369,00 Collegegeld klassikaal : 3 x € 399,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 3 x € 59,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.