Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Effectieve mediacommunicatie

 • E-learning

Het HBO-programma Effectieve mediacommunicatie gaat o.a. in op marketingcommunicatie, brand design en de invloed van media op het individu en de samenleving.

Wil je graag werken in de dynamische wereld van communicatie en media? Dan doe je met het HBO-programma Effectieve mediacommunicatie waardevolle kennis op. Je leert o.a. over de invloed van media op personen en op de samenleving als geheel. Ook is er aandacht voor verschillende vormen van marketingcommunicatie en voor het ontwikkel- en ontwerpproces van merken. Met deze opleiding breng je in korte tijd je kennis van mediapsychologie en –sociologie, communicatie en brand design op HBO-niveau.Met het diploma van het korte HBO-programma Mediacommunicatie toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding Communication and multimedia design (CMD) vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

In het kort

Wil je graag werken in de dynamische wereld van communicatie en media? Dan doe je met het HBO-programma Effectieve mediacommunicatie waardevolle kennis op. Je leert o.a. over de invloed van media op personen en op de samenleving als geheel. Ook is er aandacht voor verschillende vormen van marketingcommunicatie en voor het ontwikkel- en ontwerpproces van merken.

De opleiding is sterk praktijkgericht. Je doet een stevige kennisbasis op, ontwikkelt je vaardigheden en past de opgedane kennis meteen toe in diverse creatieve en uitdagende opdrachten. Zo haal je zoveel mogelijk uit de opleiding.

Daarom kies je voor het HBO-programma Effectieve mediacommunicatie
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding Communication and multimedia design.

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Effectieve mediacommunicatie is bedoeld voor professionals die werken of willen werken in de mediawereld en op HBO-niveau kennis op willen doen van effectieve mediacommunicatie. Zo is de opleiding bijvoorbeeld interessant wanneer je je bezighoudt of wil houden met het ontwikkelen of beoordelen van communicatieproducten.

Voor toelating tot deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HAVO-/MBO-niveau gewenst.

De opleiding

De opleiding biedt een breed programma en omvat drie modules:

Mediapsychologie en -sociologie

Deze module biedt inzicht in de psychologische en sociale factoren die een rol spelen bij (de invloed van) media en mediagebruik. Je leert welke invloed media hebben op de samenleving en op ons als individu. Wat gebeurt er eigenlijk in ons brein als we blootgesteld worden aan media-uitingen? Wat onthouden we en wat gaat er verloren? Wat vinden we mooi en wat vinden we verschrikkelijk? En welke invloed hebben media op onze houding, gedrag en keuzes?Na het afronden van deze module ben je in staat om te adviseren over mogelijke invloed van mediaproducties op het individu en de samenleving. Zo help je organisaties om mediaproducties op een effectieve en ethische manier in te zetten.

Marketingcommunicatie

In deze module maak je kennis met de verschillende vormen van marketingcommunicatie, zoals sponsoring, reclame en social media. Je leert hoe je op basis van een marketingplan een marketingcommunicatieplan opstelt. Hierbij formuleer je SMART-communicatiedoelen en stel je een planmatige aanpak voor de marketingcommunicatie op. Tot slot gaat de module in op het onderscheiden en verwoorden van unieke verkoop- en aankoopargumenten, het segmenteren van de doelgroep en het positioneren van een merk, product of dienst.

Brand design & management

Merken als CocaCola, Apple en MacDonald’s zijn wereldberoemd. In deze module leer je hoe een dergelijk sterk merk wordt ontwikkeld. Je doet vaardigheden op in het ontwerpen van een merk, het meten van een succes van een merk en het toepassen van merken in jouw mediaproducten. In de module komen drie gangbare modellen aan bod: Merk-Wijzer, het Brand-BASICS-model en het Customer brand journey-model. Ook besteedt de module uitgebreid aandacht aan het analyseren van merken, het relateren hiervan aan het gevoerde merkbeleid en het doen van voorstellen om wijzigingen in de branding van een merk aan te brengen. Ook is er aandacht voor de rol van gesprekspartner voor merkverantwoordelijken in organisaties.

Examens en diploma

Het HBO-programma Effectieve mediacommunicatie bestaat uit verschillende onderdelen die elk worden getoetst, bijvoorbeeld met een flexibel examen van LOI Hogeschool of een casus. Een flexibel examen betekent dat het examen iedere werkdag kan worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Met een casus waarbij je een aantal opdrachten maakt, laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen. Je kunt deze opdrachten gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van deze opleiding geeft recht op het diploma HBO-programma Effectieve mediacommunicatie. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 4 x € 359,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 4 x € 99,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.