Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Biologische psychologie (klassikaal/virtual classrooms)

 • Klassikaal

Het HBO-programma Biologische psychologie leert je verbanden leggen tussen biologische processen en het (dis)functioneren van mensen. Inclusief literatuur.

Het gedrag of functioneren van mensen heeft soms een biologische oorzaak. Zo kan agressief gedrag bijvoorbeeld te maken hebben met hormonen of het ontbreken van een bepaald gen. Ook het psychisch welzijn of functioneren van mensen kan beïnvloed worden door biologische processen.Het HBO-programma Biologische psychologie gaat in op biologische systemen en processen en leert je dit te verbinden met het (dis)functioneren van mensen. Daarbij is zowel aandacht voor het normale functioneren als voor het functioneren bij psychologische stoornissen. Je doet met deze opleiding dus een breed beeld op.Dit korte HBO-programma biedt een goede aanvulling op de vakkennis van iedereen die in een psychologische of sociale functie werkt. De kennis die je opdoet zal je meer inzicht geven in sommige cliënten. Het diploma vormt dan ook een waardevolle toevoeging op je cv.

In het kort

Het gedrag of functioneren van mensen heeft soms een biologische oorzaak. Zo kan agressief gedrag bijvoorbeeld te maken hebben met hormonen of het ontbreken van een bepaald gen. Ook het psychisch welzijn of functioneren van mensen kan beïnvloed worden door biologische processen.

Het HBO-programma Biologische psychologie gaat in op biologische systemen en processen en leert je dit te verbinden met het (dis)functioneren van mensen. Daarbij is zowel aandacht voor het normale functioneren als voor het functioneren bij psychologische stoornissen. Je doet met deze opleiding dus een breed beeld op.

De opleiding biedt een goede aanvulling op de vakkennis van iedereen die in een psychologische of sociale functie werkt. De kennis die je opdoet zal je meer inzicht geven in sommige cliënten.Het diploma vormt dan ook een waardevolle toevoeging op je cv.

Daarom kies je voor het HBO-programma Biologische psychologie
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur (deels Nederlandstalig, deels Engelstalig).
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Biologische psychologie is bestemd voor iedereen die met mensen werkt in een sociale of psychologische functie. Zo is de opleiding bijvoorbeeld interessant voor sociaal werkers, pedagogisch begeleiders en psychologisch medewerkers. Ook wanneer je een dergelijke functie ambieert, doe je met deze korte opleiding waardevolle kennis op. Je kunt de opleiding natuurlijk ook volgen uit persoonlijke interesse.

Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HAVO-/MBO-niveau gewenst. Daarnaast bevat dit korte HBO-programma één Engelstalig boek, dus enige leesvaardigheid in het Engels is een pre.

De opleiding

Het korte HBO-programma Biologische psychologie bevat de module 'Biologische psychologie' uit de erkende HBO-bachelor Toegepaste Psychologie. De opleiding leert je om verbanden te leggen tussen biologische systemen en processen en het (dis)functioneren van mensen. Daarbij is zowel aandacht voor het reguliere functioneren als voor het functioneren bij psychologische stoornissen.

Na afronding:

 • kun je de kern van biologische systemen en processen beschrijven.
 • heb je een goed beeld van onderzoek op het gebied van biologische psychologie.
 • kun je basisbegrippen en –principes op het gebied van biologische psychologie uitleggen.
 • heb je inzicht in de verbanden tussen biologische processen en het (dis)functioneren van mensen.

Examens en diploma

De opleiding wordt afgerond met een flexibel examen van LOI Hogeschool. Dat betekent dat het examen iedere werkdag kan worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland. Je hoeft niet te wachten op een examendatum en kunt meteen examen afleggen als jij er klaar voor bent. En dat scheelt veel tijd!

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit korte HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Biologische psychologie. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 379,00 Collegegeld klassikaal : 2 x € 409,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 69,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.