Skip to footerSkip to content
  1. Alle Cursussen

Examen Pensioenpraktijk

  • Examenvoucher

Toon aan over kennis op het gebied van pensioenen te beschikken ✓ Examen bij de opleiding Pensioenpraktijk ✓ Schrijf je in!

U schrijft zich in voor een los examen. Nadat uw inschrijving bij NIBE-SVV is binnengekomen wordt er met u contact opgenomen om eventuele ontbrekende gegevens bij u op te vragen die nodig zijn om uw inschrijving in behandeling te kunnen nemen. Zodra uw gegevens compleet zijn kunnen wij u inschrijven voor het betreffende examen. Binnen enkele dagen ontvangt u per mail inloggegevens voor e-Connect, uw digitale (leer)omgeving. Via e-Connect reserveert u de datum, het tijdstip en de locatie van uw examen. Na de examenboeking ontvangt u per mail een bevestiging van uw inschrijving. Deze boekingsbevestiging dient u mee te nemen naar de examenlocatie (op papier of op uw mobiele telefoon). Vergeet ook niet een geldig id-bewijs mee te nemen! NIBE-SVV maakt zo spoedig mogelijk, uiterlijk na 4 weken, het examenresultaat bekend via e-Connect.

Leerplan

Examenvorm

Digitaal examen

Examenduur

90 minuten

Aantal vragen

30

Slaaggrens

70%

Rooster

90 minuten

Diploma uitreiking

Voor wie?

Je hebt in je dagelijks werk te maken met pensioenproducten en je wilt op de hoogte zijn van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van pensioenen. Je bent bijvoorbeeld werkzaam bij een pensioenuitvoerder of assurantiekantoor. Ook voor HR-medewerkers is kennis uit de opleiding Pensioenpraktijk interessant.

Leerdoel(en)

Dit is het examen bij de opleiding Pensioenpraktijk. De opleiding bereidt je goed voor op dit examen. In de opleiding heb je geleerd over onder meer verschillende pensioenvormen, -rechten en de opbouw van pensioen en heb je berekeningen leren maken. Met dit examen toon je aan over de juiste kennis te beschikken om adequaat met pensioenvragen en –producten om te kunnen gaan in je werk.