Skip to footerSkip to content
  1. Alle Cursussen

Skills Lab Persoonlijke Effectiviteit - Virtual Classroom

  • Virtueel Klassikaal

Iedereen die meer wil oefenen en experimenteren met nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Jij brengt een persoonlijk vraagstuk in waarmee je aan de slag gaat. Het Skills Lab wordt dus op maat voor jou gemaakt!

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn. Een Skills Lab geeft je de mogelijkheid om in een kleine setting te experimenteren met nieuw gedrag en persoonlijke leerdoelen. Je krijgt de gelegenheid om te oefenen met thema's die voor jou relevant zijn, je onderzoekt bijvoorbeeld je eigen talent en ontdekt hoe je deze het beste kunt inzetten. Jouw leerdoelen zijn leidend. De werkwijze is kort, praktisch en intensief en is bij uitstek geschikt om vaardigheden verder te trainen. Het Skills Lab helpt je te ontdekken hoe jij je vaardigheden nog effectiever kunt inzetten, omdat je vrij kunt experimenteren met nieuw gedrag. Zo ondersteunt het je om nieuw geleerde vaardigheden ook echt toe te passen in jouw eigen praktijk.

Leerplan

In een Skills Lab werken we altijd aan jouw persoonlijke leerdoelen. Dit betekent dat het programma van het Skills Lab nooit vaststaat en altijd op maat voor jou wordt gemaakt. We behandelen dus de thema's en onderwerpen waar jij een leervraag over hebt. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mogelijke thema's en onderwerpen. Let op, deze onderwerpen dienen puur als voorbeeld, leervragen die buiten de genoemde thema's vallen zijn uiteraard welkom!

Voorbeelden van leerthema's:

  • Assertief communiceren
  • Nee zeggen
  • Omgaan met weerstand

Opleidingskenmerk(en)

Trainingen

Rooster

1 dagen

Leerdoel(en)

Onze Skills Labs staan volledig in het teken van jouw leerbehoefte. We werken met een ervaren trainingsacteur die realistische oefensituaties nabootst, zodat jij optimaal uitgedaagd wordt te oefenen en te experimenteren met nieuw gedrag. Vooraf vul je een intakeformulier in. Hierin beschrijf je jouw leerdoelen en lastige situaties.

We starten met een korte verkenning van je vraagstuk. Op basis hiervan kiest de trainingsacteur een aantal werkvormen om jou te laten oefenen en experimenteren met de vaardigheden. De trainingsacteur geeft tussentijds op coachende wijze tips en feedback. Zo kun je direct de ontvangen tips en feedback toepassen in een nieuwe oefening. In het Skills Lab werk je samen met 1 of 2 andere deelnemers. Wanneer de trainingsacteur oefent met de een, betrekt hij de andere als observator voor feedback.