Skip to footerSkip to content
  1. Alle Cursussen

HBO-programma PR en media management

  • E-learning

Leer alles over hbo media management en pr, en zorg voor een sterke reputatie van jouw organisatie. Start vandaag nog en studeer in je eigen tempo!

Een goede reputatie is de basis van een sterk merk, en helpt je organisatie in tijden van crisis of verandering. Positieve PR en kennis van het (sociale) medialandschap zijn hiervoor cruciaal. In deze korte opleiding PR en Mediamanagement leer je hoe je Public Relations strategisch en tactisch inzet voor het opbouwen en onderhouden van de relatie met stakeholders. Ook verdiep je je in public affairs, het medialandschap en het opstellen van een mediaplan. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je sluit de opleiding af met een waardevol certificaat.

Beschrijving

Krijg grip op je reputatie

Een goede reputatie is de basis van een sterk merk, en helpt je organisatie in tijden van crisis of verandering. Positieve PR en kennis van het (sociale) medialandschap zijn hiervoor cruciaal. In deze korte opleiding PR en Mediamanagement leer je hoe je Public Relations strategisch en tactisch inzet voor het opbouwen en onderhouden van de relatie met stakeholders. Ook verdiep je je in public affairs, het medialandschap en het opstellen van een mediaplan. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je sluit de opleiding af met een waardevol certificaat.

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Heb jij een eigen bedrijf of wil je in korte tijd meer weten over PR en mediamanagement? Dan zit je hier goed! In dit hbo-programma duik je in de theorie en ga je aan de slag met cases uit je werkpraktijk. Na afronding weet jij precies hoe je jouw stakeholders voor je kunt winnen en je je reputatie positief kunt beïnvloeden. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma PR en media management 1741 Studieprogramma Inleidende fase
  • PR en mediarelaties

    In deze module onderzoeken we hoe Public Relations strategisch en tactisch ingezet kan worden voor het opbouwen van een goede verstandhouding met alle stakeholders van een organisatie. Organisaties zijn gebaat bij een goede reputatie en proactieve PR kan hier een belangrijke rol in vervullen. We kijken hoe organisaties om kunnen gaan met issues om te voorkomen dat zaken escaleren en bestuderen de rol van public affairs - het beïnvloeden van besluitvorming die invloed kan hebben op een organisatie. In de module is ook uitgebreid aandacht voor media en het medialandschap.

Inclusief praktijkdag

Bij de opleiding PR en mediamanagement hoort een praktijkdag. Tijdens de bijeenkomst geeft een topdocent jou uitleg over de theorie en praktijk. Zo gaan deze meer voor je leven. Ook ga je oefenen met de stof.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Communicatie van Hogeschool NCOI. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma PR en media management heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma PR en media management ? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Diploma uitreiking

Waardevol certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Voordelen van examen doen bij NTI
  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.
Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding PR en mediamanagement af met 1 digitaal examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Communicatie van Hogeschool NCOI een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.