Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Leidinggeven aan Hybride Werkende Teams - Virtual Classroom

 • Virtueel Klassikaal

Voor leidinggevenden van hybride werkende teams. Je geeft leiding aan collega’s die deels thuis, op afstand of op kantoor werken. Je communiceert naast de mondelinge communicatie op kantoor veel via mail, Skype, Microsoft Teams of andere videoconference middelen met je teamleden.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn. Leidinggeven op afstand brengt volop nieuwe uitdagingen met zich mee, waaronder een teamdynamiek die online moeilijker is te beïnvloeden. In deze training zoeken we met elkaar naar antwoorden op vragen als: Hoe zorg jij ervoor dat je de motivatie binnen jouw team vasthoudt? Dat je de onderlinge samenwerking ook virtueel weet op te zoeken en versterken? En hoe werk je samen als een deel van de collega’s op kantoor werkt en een deel thuis of op andere manier op afstand? Welke afspraken wil je dan maken in jouw team en hoe wil je samenwerken?

Leerplan

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake
 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag
Online en offline communicatie en vertrouwen
 • Verschillen synchroon en asynchroon (of verschillen online en offline)
 • Online wandelgangen en koffiegesprekken
 • Teambinding en motivatie
 • Belemmerende overtuigingen
Situationeel (online) leidinggeven
 • Vertrouwen geven en creëren
 • Omgaan met stress
 • Situationeel leidinggeven op afstand

Opleidingskenmerk(en)

Trainingen

Rooster

2 dagen

Leerdoel(en)

De aanpak van de training is praktijkgericht en persoonlijk. Om dat te realiseren geef jij van tevoren in een intake aan wat jij lastig vindt en met welke situatie jij moeite hebt bij leidinggeven aan hybride teams. De trainer baseert hier deels de training op. Tijdens de opdrachten en oefeningen geeft hij hier ook gericht feedback op. In de training ga je aan de slag met leidinggeven aan hybride teams, wat daar specifiek bij komt kijken en welke vragen je hebt.

Het zoeken naar antwoorden doen we heel praktijkgericht. We werken met online middelen die je gelijk in jouw eigen team kunt inzetten, wisselen tips met elkaar uit, ervaren wat belangrijk is in online communicatie en leren hoe jij motivatie en vertrouwen creëert in jouw team. Tussen de trainingsbijeenkomsten door probeer je nieuwe gewoontes uit in jouw eigen team. Wat wel en niet werkt delen we vervolgens met elkaar. Met elkaar en van elkaar leren dus!