Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Mensgericht ontwerpen en testen

 • E-learning

Het HBO-programma Mensgericht ontwerpen en testen leert je om websites en apps op gebruiksvriendelijke wijze te ontwerpen, testen en optimaliseren. Studeer flexibel thuis.

Usability is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van (mobiele) websites, apps en andere software-applicaties. Centraal daarbij staat de vraag of de gebruiker deze makkelijk en efficiënt kan gebruiken. Is de interface begrijpelijk? Is de navigatie logisch en duidelijk? En welke rol speelt de vormgeving daarbij?In de opleiding Usability leer je alles over gebruiksvriendelijkheid en maak je kennis met verschillende methoden om mediaproducten te ontwerpen, testen en verbeteren. Waardevolle kennis voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwikkelen van websites en apps! Daarbij pas je het geleerde direct toe in verschillende cases zodat je straks optimaal bent voorbereid op de praktijk.Met het diploma van dit korte HBO-programma Mensgericht ontwerpen en testen toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de bacheloropleiding CMD vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

In het kort

Usability is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van (mobiele) websites, apps en andere software-applicaties. Centraal daarbij staat de vraag of de gebruiker deze makkelijk en efficiënt kan gebruiken. Is de interface begrijpelijk? Is de navigatie logisch en duidelijk? En welke rol speelt de vormgeving daarbij?

In het praktijkgerichte HBO-programma Mensgericht ontwerpen en testen leer je alles over gebruiksvriendelijkheid en maak je kennis met verschillende methoden om mediaproducten te ontwerpen, testen en verbeteren. Waardevolle kennis voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwikkelen van websites en apps! Tijdens deze opleiding doe je niet alleen kennis op, maar ontwikkel je ook je vaardigheden en pas je het geleerde direct toe in praktijkcases.

Daarom kies je voor het HBO-programma Mensgericht ontwerpen en testen
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Studeer flexibel thuis.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding Communication and multimedia design (CMD).

Wil je wel kennis op HBO-niveau opdoen, maar geen vierjarige opleiding volgen? Dan is een kort HBO-programma de ideale keuze. In korte tijd verdiep je je gericht in een onderwerp en behaal je een waardevol diploma.

Een kort HBO-programma bestaat uit één of meerdere modules uit een volledige bacheloropleiding. Je profiteert dan ook van dezelfde kwaliteit. En wil je later alsnog de bachelor volgen? Dan kun je het diploma inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Mensgericht ontwerpen en testen is bestemd voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in usability en de wijze waarop gebruikers een website, app, game of ander multimediaproduct gebruiken en wil weten hoe onderzocht kan worden in welke mate het multimediaproduct gebruikersvriendelijk is. Zo is de opleiding bijvoorbeeld interessant voor designers en ontwikkelaars.

Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HAVO-/MBO-niveau gewenst.

De opleiding

Het korte HBO-programma Mensgericht ontwerpen en testen bevat de module Mensgericht ontwerpen en testen uit de erkende HBO-bachelor Communication and Multimedia Design. Deze opleiding leert je om op mensgerichte wijze (user experience) te ontwerpen. Daarbij werk je in fases (ontwerpen, testen en verbeteren). In meerdere cycli wordt het ontwerp steeds verder uitgediept en geoptimaliseerd. Je leert om stapsgewijs steeds beter in te spelen op de manier waarop de gebruiker je product gebruikt. Daarbij maak je kennis met mensgerichte ontwerptechnieken, prototyperingsmethoden en ontwikkel- en uitvoeringsmethodieken, zoals PDCA, Lean en Scrum. Het resultaat? Een begrijpelijk en bruikbaar mediaproduct dat zo goed mogelijk aan de wensen en behoeften van gebruikers voldoet.

Examens en diploma

De opleiding wordt afgesloten met een casus waarbij je een aantal opdrachten maakt. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen. Je kunt deze opdrachten gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding geeft recht op het diploma HBO-programma Mensgericht ontwerpen en testen. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 3 x € 369,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Dit heb je nodig

We gaan ervan uit dat je zelf zorgt voor de benodigde Adobe-software. Houd hiervoor rekening met een uitgave van ongeveer € 25,- per maand.

Examenkosten

Examengeld: 3 x € 99,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.