Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HTML 5 en CSS 3

 • E-learning

Na de cursus HTML 5 en CSS 3 kun je een dynamische website bouwen én audio, video, foto’s en interactiviteit verwerken met HTML 5 en CSS 3.

De praktische cursus HTML 5 en CSS 3 biedt in korte tijd alle ins en outs voor het ontwikkelen en bouwen van websites en webapplicaties. Met HTML 5 wordt software als Adobe Flash, Microsoft Silverlight en Sun JavaFX overbodig. Aan het einde van de cursus ben je prima in staat om zelfstandig een dynamische website te bouwen met HTML 5 en CSS 3 én audio, video, fotos en interactiviteit in een website te verwerken. Dat geeft je zeker een streepje voor op de arbeidsmarkt.

In het kort

De praktische cursus HTML 5 en CSS 3 biedt in korte tijd alle ins en outs voor het ontwikkelen en bouwen van websites en webapplicaties. HTML zorgt voor de inhoud en de indeling van een webpagina, CSS voor de opmaak. Met HTML 5 wordt software als Adobe Flash, Microsoft Silverlight en Sun JavaFX overbodig en het gebruik van CSS heeft belangrijke voordelen voor de lay-out en laadtijd van webpagina's. Aan het einde van de cursus ben je prima in staat om zelfstandig een dynamische website te bouwen én audio, video, foto’s en interactiviteit in een website te verwerken. Om een goede website te kunnen bouwen zijn HTML en CSS onmisbaar, dus deze cursus geeft je zeker een streepje voor op de arbeidsmarkt!

Daarom kies je voor de cursus HTML 5 en CSS 3
 • Praktijkgerichte cursus.
 • De enige flexibele thuisstudie voor HTML 5 én CSS 3.
 • Inclusief alle benodigde literatuur, geen extra kosten.
 • Sluit naadloos aan op actuele ontwikkelingen.
 • Inclusief interactieve live webcolleges.

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

De cursus HTML 5 en CSS 3 is bedoeld voor iedereen die met behulp van HTML 5 en CSS 3 een dynamische website wil kunnen bouwen of betrokken is bij het bouwen en ontwerpen van webpagina’s en applicaties. Bijvoorbeeld voor webdevelopers of webontwikkelaars, webdesigners of systeembeheerders die webpagina's willen leren maken met HTML 5 en Cascading Style Sheets (CSS). Maar ook voor flash developers die een overstap willen maken naar HTML.

Om de cursus HTML 5 en CSS 3 te kunnen volgen is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HAVO-/MBO-werk- en denkniveau gewenst. 

De cursus

De cursus HTML 5 en CSS 3 is zeer praktijkgericht, waardoor de theorie direct toepasbaar is in de praktijk. Allereerst wordt er ingegaan op de ontwikkeling van HTML en komen alle nieuwe eigenschappen van de taal aan bod. Je leert HTML-pagina’s met de nieuwe standaard opbouwen (nieuwe tags en attributen). Daarna komt CSS 3 aan bod en wordt er ingegaan op alle eigenschappen van deze taal. Om goed met HTML en CSS te leren werken is het belangrijk dat je veel oefent. Je gaat vervolgens dus zelf aan de slag met praktische opdrachten. De multimediale tutorials geven daarbij duidelijke uitleg en instructies. Al tijdens de cursus ontwikkel je een aantal webpagina’s. Een ervaren docent uit het werkveld ondersteunt hierbij en geeft feedback. Tot slot ontwikkel je zelfstandig een website die voldoet aan alle eisen.

Examens en diploma

De cursus wordt afgesloten met een praktijkopdracht die je thuis kunt maken. Een voldoende resultaat geeft recht op het certificaat HTML 5 en CSS 3. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Aan deze cursus is geen examen verbonden. Wel kun je een verklaring aanvragen waarin staat dat je de opleiding hebt gevolgd.

Wie zich na deze cursus verder wil verdiepen in internettechnologie, kiest bijvoorbeeld voor vervolgopleidingen als Professional webdesigner of PHP en MySQL. Ook de bacheloropleiding HBO Communication and Multimedia Design of HBO Informatica zijn prima vervolgopleidingen. Wel dient aan de vooropleidingseisen van deze bachelors te worden voldaan.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 149,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 4 x € 29,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.