Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Crossmediaal ontwerpen

 • E-learning

Het korte HBO-programma Crossmediaal ontwerpen gaat in op het formuleren van een crossmediastrategie en de verschillende media die ingezet kunnen worden.

Tegenwoordig worden mediacampagnes al lang niet meer via één medium gevoerd. Het inzetten van diverse mediakanalen maakt het mogelijk om de doelgroep op een heel specifieke en op verschillende manieren aan te spreken. Zo bereik je betere resultaten! Tijdens het HBO-programma Crossmediaal ontwerpen leer je hier alles over en maak je meteen de vertaalslag naar de praktijk. Daarbij bedenk je zelfstandig een strategie en ontwerp je een concept.Na het afronden van deze opleiding ben je in staat zelfstandig een crossmediaal project in te richten. Het behaalde diploma is daarvan het bewijs. En wil je na deze opleiding verder leren? Bij doorstroming naar de HBO-bachelor CMD kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

In het kort

Tegenwoordig worden mediacampagnes al lang niet meer via één medium gevoerd. Het inzetten van diverse mediakanalen maakt het mogelijk om de doelgroep op een heel specifieke en op verschillende manieren aan te spreken. Zo behaal je betere resultaten! Tijdens het korte HBO-programma Crossmediaal ontwerpen leer je hier alles over en maak je meteen de vertaalslag naar de praktijk. Daarbij bedenk je zelfstandig een strategie en ontwerp je een concept.

Na het afronden van deze opleiding ben je in staat zelfstandig een crossmediaal project in te richten. Het behaalde diploma is daarvan het bewijs. En wil je na deze opleiding verder leren? Bij doorstroming naar de bachelor Comunication and Multimedia Design kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

Daarom kies je voor het HBO-programma Crossmediaal ontwerpen
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Flexibel via thuisstudie, goed te combineren met een baan.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige HBO-bachelor Communication and multimedia design.

Wil je wel kennis op HBO-niveau opdoen, maar geen vierjarige opleiding volgen? Dan is een kort HBO-programma de ideale keuze. In korte tijd verdiep je je gericht in een onderwerp en behaal je een waardevol diploma.

Een kort HBO-programma bestaat uit één of meerdere modules uit een volledige bacheloropleiding. Je profiteert dan ook van dezelfde kwaliteit. En wil je later alsnog de bachelor volgen? Dan kun je het diploma inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Crossmediaal ontwerpen is geschikt voor professionals die werkzaam zijn bij een mediabedrijf, uitgeverij of communicatiebureau en geïnteresseerd zijn in het proces om een project crossmediaal te maken. Verder biedt dit korte HBO-programma ook een goede kennismaking met het vak voor iedereen die nu nog niet in de multimediabranche werkt, maar zich wel wil oriënteren op een carrièreswitch.

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

De opleiding

Tijdens de opleiding wordt de kracht van crossmedia behandeld. Je leert op welke manier een crossmediastrategie en concept geformuleerd moet worden en welke verschillende media hierbij het best ingezet kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan websites, apps, video, social media of print. Je leert alles over de productie van crossmediale concepten en weet hoe je communicatieprocessen kunt inzetten. De belangrijkste vragen die altijd terugkomen zijn: 'Wat wil ik communiceren?’ en ‘Welke middelen kan ik hier voor gebruiken?’. Uiteindelijk ben je in staat om een project crossmediaal in te richten.

Examens en diploma

De opleiding wordt afgerond met een casus waarbij je een aantal opdrachten maakt. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen. Je kunt deze opdrachten gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit korte HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Crossmediaal ontwerpen. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 379,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 39,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.