Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Integraal werken

 • E-learning

In de praktijkgerichte opleiding Integraal werken leer je (beter) samenwerken met andere disciplines binnen het sociaal domein. Schrijf je nu in.

Met het HBO-programma Integraal werken leer je (beter) samenwerken met andere disciplines binnen het sociaal domein. Wanneer raadpleeg je andere professionals? Hoe maak je een integraal ondersteuningsplan? Welke interventies kun je inzetten en hoe onderbouw je deze? Daarbij doe je niet alleen theoretische kennis op, maar vertaal je deze meteen naar de praktijk.In deze korte en praktijkgerichte opleiding is o.a. aandacht voor een integrale benadering, integrale vraagverheldering, collegiale raadpleging, het opstellen van een integraal ondersteuningsplan en voor integrale interventies.Integraal kunnen werken is essentieel voor iedere sociaal werker. Je doet in deze opleiding dan ook waardevolle en veelgevraagde kennis op. Het behaalde diploma is daarvan het bewijs.

In het kort

Als sociaal werker begeleid je regelmatig cliënten met meervoudige problematiek. Om hen zo goed mogelijk te helpen, is het belangrijk dat de betrokken professionals hun krachten bundelen. Dit noemen we integraal werken. Door multidisciplinair samen te werken en de aanpak op elkaar af te stemmen, kom je tot de best mogelijke oplossing of ondersteuning voor je cliënt.

In het HBO-programma Integraal werken leer je (beter) samenwerken met andere disciplines binnen het sociaal domein. Wanneer raadpleeg je andere professionals? Hoe maak je een integraal ondersteuningsplan? Welke interventies kun je inzetten en hoe onderbouw je deze? Daarbij doe je niet alleen theoretische kennis op, maar vertaal je deze meteen naar de praktijk.

Integraal kunnen werken is essentieel voor iedere sociaal werker. Je doet in deze opleiding dan ook waardevolle en veelgevraagde kennis op. Het behaalde diploma is daarvan het bewijs.

Daarom kies je voor het HBO-programma Integraal werken
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Sterk praktijkgericht, direct toepasbaar.
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Inclusief vakliteratuur.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Integraal werken is een interessante opleiding voor (beginnende en meer ervaren) professionals in zorg en welzijn die beter willen leren samenwerken met andere disciplines binnen het sociaal domein.

Voor toelating tot deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel gaan we uit van minimaal HAVO/MBO- werk- en denkniveau. Ook gaan we ervan uit dat je beschikt over basiskennis van het werkveld van de sociaal werker.

De opleiding

Dit korte HBO-programma bevat de module 'Integraal werken' uit een erkende bacheloropleiding. In deze korte en praktijkgerichte opleiding is o.a. aandacht voor een integrale benadering, integrale vraagverheldering, collegiale raadpleging, het opstellen van een integraal ondersteuningsplan en voor integrale interventies.

Na afronding kun je:

 • een complexe probleemsituatie analyseren vanuit de verschillende leefgebieden van de cliënt;
 • geschikte interventies bepalen;
 • je keuzes onderbouwen vanuit de theorie en de praktijk;
 • een plan van aanpak opstellen;
 • mogelijke gevolgen van gekozen interventies analyseren;
 • de noodzakelijke formele en informele disciplines betrekken.

Examens en diploma

De opleiding wordt afgerond met een eindopdracht. Deze kun je gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding geeft recht op een diploma. Dit kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde module, mits deze inhoudelijk overeenkomt.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 3 x € 369,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 3 x € 59,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.