Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

MBO-basisopleiding Medewerker financiële administratie

 • E-learning

In de MBO-basisopleiding Medewerker financiële administratie maak je kennis met het vak. Schrijf je nu in.

Ben je goed met cijfers en lijkt het je leuk om als medewerker financiële administratie aan de slag te gaan? Kies dan voor de MBO-basisopleiding Medewerker financiële administratie. Je doet hierin belangrijke basiskennis op én komt erachter of een baan in de financiële wereld bij je past.In deze praktijkgerichte opleiding leer je o.a. moeiteloos werken met de computer en veelgebruikte software zoals Excel. Ook is er aandacht voor communicatie, zakelijke correspondentie en kwaliteit. Bovendien oefen je je typevaardigheid zodat je blind en foutloos met 10 vingers leert typen. Daarnaast krijg je een goed beeld van het beroep, de werkzaamheden en de werkomgeving. Met deze basisopleiding zet je dan ook de eerste stap naar een mooie loopbaan.

In het kort

Ben je goed met cijfers en lijkt het je leuk om als medewerker financiële administratie aan de slag te gaan? Kies dan voor de MBO-basisopleiding Medewerker financiële administratie. Je doet hierin belangrijke basiskennis op én komt erachter of een baan in de financiële wereld bij je past.

In deze praktijkgerichte opleiding leer je o.a. moeiteloos werken met de computer en veelgebruikte software zoals Excel. Ook is er aandacht voor communicatie, zakelijke correspondentie en kwaliteit. Bovendien oefen je je typevaardigheid zodat je blind en foutloos met 10 vingers leert typen. Daarnaast krijg je een goed beeld van het beroep, de werkzaamheden en de werkomgeving.

Vrijwel iedere organisatie heeft behoefte aan mensen die de financiële administratie kunnen (helpen) verzorgen. Met deze basisopleiding zet je dan ook de eerste stap naar een mooie loopbaan.

Daarom kies je voor MBO-basisopleiding Medewerker financiële administratie
 • Inclusief lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten.
 • Goed te combineren met een baan en een druk leven.
 • Geen vooropleiding nodig.

Doelgroep en toelating

De MBO-basisopleiding Medewerker financiële administratie is de ideale keuze voor iedereen die de basis wil leggen voor een bedrijfsadministratieve functie. De opleiding is ook een goede keuze voor wie overweegt om een MBO-opleiding te gaan volgen, maar eerst wil weten of het beroep echt iets voor hem is.

Een medewerker financiële administratie kan vrijwel overal terecht. Van commerciële bedrijven tot overheidsinstanties, bij zowel kleine als grote bedrijven. De functie biedt bovendien heel veel doorgroeimogelijkheden!

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De opleiding

Je volgt in deze basisopleiding verschillende modules:

Computervaardigheden

In deze module laat je zien dat je kunt omgaan met de computer en veelgebruikte programma’s, zoals Word en Excel. Dit doe je door het maken van een opdracht, waarop je feedback krijgt van je docent.

Sneltypen

Je oefent tijdens deze module je toetsenbordvaardigheid op je eigen QWERTY-toetsenbord. Zo oefen je het ontwikkelen van snelheid en leer je je type-houding verbeteren. Na afloop kun je blind en foutloos typen met tien vingers.

Zakelijke correspondentie

Na afronding ben je in staat om post en andere administratieve werkzaamheden op een zakelijk correcte wijze te verwerken.

Mondelinge communicatie

Je leert meer over het voeren en afhandelen van telefoongesprekken, informatie verzamelen, mondeling informatie verstrekken, bijeenkomsten organiseren en bezoekers ontvangen.

Post en agendabeheer

Je leert alles over post ontvangen, dateren, sorteren en distribueren. Verder leer je hoe je afspraken kunt vastleggen, wijzigen en afstemmen in de agenda.

Kwaliteit en zakelijke etiquette

Tijdens deze module leer je nauwkeurig werken. Na afloop kun je op de juiste wijze corresponderen (mondeling en schriftelijk) met collega’s en derden.

Examens en diploma

De MBO-basisopleiding Medewerker financiële administratie bestaat uit diverse modules die op verschillende manieren afgerond worden. Bijvoorbeeld met een LOI-examen of met een eindopdracht.

Steeds meer examens zijn flexibel en kunnen iedere werkdag worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland. Je hoeft niet te wachten op een examendatum en kunt meteen examen doen wanneer jij er klaar voor bent. En dat scheelt veel tijd!

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Na het volledig en succesvol afronden van deze basisopleiding ontvang je het LOI-diploma MBO-basisopleiding Medewerker financiële administratie.

Je volgt een opleiding omdat je iets wilt bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij het LOI MBO College krijg je die garantie.

Al onze volledige MBO-opleidingen zijn erkend  door het ministerie van OCW en worden continu afgestemd op de meest recente en landelijk bepaalde eisen. In onze korte MBO-opleidingen en MBO-basisopleidingen volg je verschillende modules uit zo’n volledige en erkende MBO-opleiding. Daarnaast onderhoudt het LOI MBO College intensieve contacten met het bedrijfsleven en brancheverenigingen. Zo weten we precies wat er speelt op de arbeidsmarkt en sluiten de opleidingen gegarandeerd aan op de actuele beroepspraktijk. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, kan de opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand, per jaar (met 3% korting*) of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 5 x € 99,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 49,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

We gaan ervan uit dat je zelf beschikt over eventuele benodigde software, zoals Word. Van de meeste pakketten zijn online trialversies beschikbaar die je gedurende een beperkte periode gratis kunt gebruiken.

Examenkosten

Examengeld: 5 x € 39,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.