Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Persoonlijke ontwikkeling

 • E-learning

De praktijkgerichte cursus Persoonlijke ontwikkeling geeft je meer inzicht in je denken en doen en leert je om bewuste keuzes te maken.

Loop je privé of zakelijk regelmatig tegen dezelfde dingen aan? Denk aan perfectionisme, faalangst, geen nee kunnen zeggen tegen collega’s of onzekerheid in je relatie. En zou je hier meer inzicht in willen krijgen zodat je aan je ontwikkeling kunt werken? Dan is de praktijkgerichte cursus Persoonlijke ontwikkeling een goede keuze.Tijdens deze cursus neem je jezelf én je leven onder de loep. Hoe komt het dat je regelmatig tegen dezelfde dingen aanloopt? En hoe kun je daar verandering in brengen? Waarom maak je de keuzes die je maakt? Zit je lekker in je vel? Ben je gelukkig in je werk? En wat is daar eigenlijk voor nodig? Ook het omgaan met financiën komt aan bod.Na afloop van deze cursus heb je inzicht in je eigen kernwaarden en competenties en sta je sterker in het leven.

In het kort

Loop je privé of zakelijk regelmatig tegen dezelfde dingen aan? Denk aan perfectionisme, faalangst, geen nee kunnen zeggen tegen collega’s of onzekerheid in je relatie. En zou je hier meer inzicht in willen krijgen zodat je aan je ontwikkeling kunt werken? Dan is de praktijkgerichte cursus Persoonlijke ontwikkeling een goede keuze.

Tijdens deze cursus neem je jezelf én je leven onder de loep. Hoe komt het dat je regelmatig tegen dezelfde dingen aanloopt? En hoe kun je daar verandering in brengen? Waarom maak je de keuzes die je maakt? Zit je lekker in je vel? Ben je gelukkig in je werk? En wat is daar eigenlijk voor nodig? Ook het omgaan met financiën komt aan bod.

Het doel van deze cursus is het aanleren van vaardigheden met betrekking tot zelfinzicht en zelfreflectie. Daarnaast ga je aan de slag met het ontwikkelen van meer inzicht in de drijfveren van je persoonlijke, relationele of professionele leven. Na afloop van deze cursus heb je inzicht in je eigen kernwaarden en competenties en sta je sterker in het leven.

Daarom kies je voor de cursus Persoonlijke ontwikkeling
 • Zeer praktijkgerichte cursus.
 • Krijg inzicht in je eigen kernwaarden en competenties.
 • Startpunt voor verdere ontwikkeling.
 • Ontwikkeld door ervaren en gekwalificeerde coaches.
 • Inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Doelgroep en toelating

Wil je meer uit het leven halen? Of wil je bepaalde patronen in je leven doorbreken? Dan is de cursus Persoonlijke ontwikkeling echt iets voor jou! Je krijgt meer inzicht in je denken en doen en je leert om bewuste keuzes te maken. Daarnaast is deze cursus ook een aanrader voor iedereen die als coach of HR-medewerker werkzaam is. De verworven kennis kan direct ingezet worden tijdens coachingstrajecten en draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers en cliënten.

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Persoonlijke ontwikkeling. Wel gaan we ervan uit dat je beschikt over HBO-werk- en denkniveau.

De cursus

De cursus Persoonlijke ontwikkeling geeft je meer inzicht in het hoe en waarom achter de verschillende onderwerpen. Wat je leert, pas je meteen toe in de opdrachten.

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod.

Zelfonderzoek en reflectie – basis

Tijdens deze module leer je kritisch naar jezelf en je ontwikkeling kijken. Wat zijn je eigen waarden, overtuigingen en houdingen en welke invloed hebben deze op anderen. Ook leer je omgaan met culturele, religieuze en sekseverschillen. Bovendien werk je aan je communicatievaardigheden, het ontvangen van feedback en het leren reflecteren op je eigen handelen. Na afronding van deze module heb je geleerd om regelmatig te reflecteren op je eigen gedrag én om jezelf doorlopend te blijven ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze praktische module leer je op een diepgaand niveau naar jezelf kijken. Je neemt je leven onder de loep aan de hand van drie deelgebieden: het persoonlijke, het relationele en het professionele leven. Je komt er o.a. achter waarom je bepaalde keuzes maakt en hoe je daar verandering in aan kunt brengen. Je leert concrete doelen stellen en een actieplan opstellen. Ter afronding van de module kies je één van de drie deelgebieden en daarvoor werk je een volledig actieplan uit. Zo leer je reflecteren, realistische doelen stellen, mogelijkheden te zien en hier een plan voor maken.

Examens en diploma

Beide onderdelen van de cursus Persoonlijke ontwikkeling worden afgerond met een opdracht. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis meteen kunt toepassen. Je kunt deze opdrachten gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent.

Wanneer alle modules succesvol zijn afgerond ontvang je het LOI-diploma Persoonlijke ontwikkeling. Wil je je na deze cursus verder ontwikkelen? Kies dan voor de cursus Life coaching of Effectief coachen en communiceren met NLP.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 5 x € 85,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.